Artikuj

Myezini 85 vjeçar që ende e thërret ezanin

Xhamia e fshatit Shipashnicë e Epërme ka filluar të rindërtohet.

Sot në ambientet e sallës së Kuvendit Komunal, nën përkujdesjen e Këshillit të Bashkësisë Islame në Malishevë, u bë promovimi i librit "TRASHËGIMIA ISLAME NË LLAPUSHË 1529-2020" të autorit Hoxhë Harun SHABANAJ.

Në Medresenë e Madhe në Gjakovë Instituti i Hifzit ka nxjerrë hafizin e parë nga qyteti i Kukësit.

Fakulteti i Studimeve Islame edhe këtë vit ka hapur dyert për pranimin e studentëve të rinjë në nivelin e studimeve bachelor.

Xhamia shqiptare e Regensdorfit në Zvicër, ishte nikoqire e një ngjarje historike sa i përket funksionimit të jetës fetare në shtetin Helvetik.

Për nder të 19 shtatorit – Ditës së Pastrimit të Botës, Departamenti i Gruas në Bashkësinë Islame të Kosovës në bashkëpunim me Komunën e Obiliqit kanë shënuar këtë ditë me një sërë aktivitetesh me qëllim të vetëdijesimit të të rinjve për ambientin.

Rreth 130 nxënës për herë të parë sot i janë bashkuar bankave shkollore të medresesë “Alauddin” në Prishtinë. Nxënësit të emocionuar dhe njëkohësisht të gëzuar kanë filluar sot ditën e parë të shkollës.

Instituti për Certifikim Hallall i Kosovës, i cili funksionon në kuadër të Bashkësisë Islame të Kosovës, tash e gati 10 vjet është i angazhuar për monitorimin dhe certifikimin e kompanive dhe prodhimeve që përmbushin kriteret sipas standardeve hallall.

Besimi fetar në Kosovë është rritur gjatë pandemisë COVID-19

Po bëhen pesë dekada nga botimi i parë i revistës “Edukata Islame”, e cila ka lënë gjurmë duke dhënë një kontribut të jashtëzakonshëm për popullin shqiptarë.

Uji është lëngu më i përhapur në tokë, pa të cilin jeta do të ishte e pamundur.

Bujar Ismajli, 36-vjecar, këtë viti kishte synuar ta realizonte ëndrrën e tij, kësisoj të plotësonte edhe kushtin e pestë të fesë islame – kryerjen e haxhit.

Jennifer Grout është amerikane nga Bostoni, e cila vjen nga një familje muzikantësh, e cila karrierën e filloi si këngëtare klasike.

Halime Curri nënë e dëshmorit, është shembulli më i mirë i një gruaje të fortë, e cila pavarësisht mërzisë dhe vështirësive të jetës pati vullnet e përkushtim për të mësuar.

Me rastin e fillimit të vitit të ri 1442 hixhri, tregohet për rëndësinë e kësaj date që myslimanët e përkujtojnë si dhe mësimet që duhet ti marrim nga hixhreti Muhammedit a.s.

Besimtarët myslimanë të enjten shënojnë një nga datat më të veçanta në historinë e fesë islame – ditën e hixhretit apo ndryshe vitin e ri të myslimanëve.

Shoqata Humanitare Bereqeti, dega në Gjakovë ndan 200 pako ushqimore për familjet në nevojë

Ndiqeni intervisten me Mustafë ef. Havollin për rëndësinë, historikun dhe të mirat që i sjell Kurban Bajrami

Besimtari Edmond Hajrullaaga sikurse viteve të kaluara ka planifikuar të ther kurban në ditët e Kurban Bajramit. Edhe këtë vit, ai kryerjen e këtij obligimi po e bën përmes Bashkësisë Islame të Kosovës.

Video

Ka filluar mësim-besimi fetarë në rreth 20 xhami të qytetit dhe të fshatrave të Gjakovës

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!