Tekste

  • Të gjitha
  • Tema
  • Artikuj
  • Tregime
  • Hytbe
  • Familja
  • Femra

Tradita Islame

Lajme

Besimtarë të shumtë janë mbledhur në xhamitë në Maqedoninë e Veriut, Shqipëri dhe Kosovë për të falur namazin e Kurban Bajramit, duke shënuar fillimin e njërës prej festave më të mëdha të muslimanëve

Mijëra besimtarë myslimanë falën sot namazin e Kurban Bajramit në sheshin “Skënderbej”, në Tiranë, dhe mijëra të tjerë në sheshet kryesore të çdo qyteti të vendit.

Sot, në fshatin Dumnicë e Poshtme e Vushtrrisë është vënë gurthemeli për ndërtimin e xhamisë.

Arabia Saudite njoftoi se për shkak të pandemisë së koronavirusit (COVID-19), këtë vetëm 60 mijë njerëz nga vendi do të pranohen për Haxh dhe asnjë nga jashtë.

Sot, pas faljes të së premtes, në ambientet e xhamisë të fshatit Kallnik, u organizua nisma e dhurimit të gjakut, nisëm me rastin e 14 qershorit që përkon me Ditën Ndërkombëtare të Dhurimit të Gjakut.

Shkencë, shëndetësi & kuriozitete

Fryerja e ushqim të nxehtë për ta ftohur. Kjo është një praktik e zakonshme të cilën e përdorin shumë njerëz, e sidomos fëmijët, çdo ditë.

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Xhamia e Hadumit në Gjakovë