Tregime

Ibrahim ibn Ed'hemi (Zoti e mëshiroftë!) po lundronte bashkë me disa të tjerë.

Ibrahim ibn Ed'hemi (Zoti e mëshiroftë!), nuk para pranonte dhurata nga të tjerët e jo më lëmoshë e sadaka.

Një hoxhë pasi e shikoi gjatë e gjatë malin e Uhudit, pyeti besimtarët që ishin bashkë me të: "Kush ishin sahabët që braktisën kodrën e shigjetarëve në luftën e Uhudit?"

Pas Betejës së Bedrit e cila përfundoi me fitoren e myslimanëve, ishin robëruar 70 idhujtarë.

...

Një ditë, derisa hoxha dilte nga xhamia, e sheh një njeri të dehur me shishe të alkoolit në dorë duke ecur para xhamisë.

Një djalë i varfër nga Tajlanda, i lodhur nga jeta e vëshitrë, vendos të thyej kufirin ilegalisht për të kaluar në Malajzi me qëllim që të gjente një punë që do t’i siguronte një jetë më fisnike.

N

Një njeri e pa një gjarpër në zjarr dhe vendosi ta largonte, por kur e largoi, gjarpri e kafshoi.

Një ditë, një i njeri erdhi te filozofi i madhe dhe i tha: "A e dinë se çfarë kam dëgjuar për mikun tënd?"

Tregohet se një natë mbreti u kthye vonë në pallatin e tij. Ishte një natë dimri dhe e ftohtë. Teksa po hynte tek porta e pallatit, ai pa një rojë të vjetër i cili ishte veshur keq, me rroba të lehta dhe që nuk e mbronin nga i ftohti.

Babai im në moshën dymbëdhjetë vjeçare u bë hafiz i Kur'anit. Memorizimi i tij i hershëm i Kur'anit ka ndikuar shumë në mënyrën e jetesës së tij.

Lapsi : Më fal!

Goma : Për çfarë!

Një plak, i shtyrë në moshë, gjendej i shtrirë në shtratin e vdekjes. Rreth tij ishin mbledhur anëtarët e familjes, të afërmit dhe miqtë.

Një ditë mësues solli disa tullumbace në klasë dhe kërkoi kërkoi nga nxënësit që t'i fryejnë ato dhe secili të shkruaj emrin e tij në tullumbacin që e fryen.

Kur Mu’avije ibn El-Hakem Es-Selami erdhi në Medine nga shkretëtira, ai nuk e dinte se gjatë namazit është ndaluar të flitet.

Një mjeke saudiane rrëfen për një rast tejet interesant.

Para fillimit të provimit, një mësues ua shpërndau pyetjet studentëve të tij dhe u tha që të përgatiten mirë, sepse ato pyetje krejtësisht në të njëjtën formë do të jenë në provim.

Një ditë gjuetari e mbaroi një kurth për të kapur majmunë. Mori një arrë kokosi, ia hoqi atë që kishte brenda dhe e lidhi në një pemë me litar.

Gjatë orës së mësimit, mësuesi bashkë me nxënësit vendosën të bëjnë një aktivitet grupor. Secili nxënës mori nga një tullumbace, dhe secili në tullumbacen e tij shkroi emrin e vet. Tullumbacet u mblodhën dhe u dërguan në një dhomë tjetër. Më pas, mësuesi kërkoi nga nxënit të shkojnë në dhomën ku gjendeshin tullumbacet dhe secili prej tyre, brenda pesë minutave, të gjen tullumbacen me emrin e tij.

Një ditë, u shfaq (filloi të hapet) një vrimë e vogël në gëzhojë (lëvozhgë).

Video

Hapen xhamitë për besimtarë

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!