Personalitete

Rexhep Boja, ishte ndër ata njerëz të mirë e të vendosur, që pati një gamë të madhe veprimtarish të begatshme

Në Strezoc, familjes së Tafës i lindi një djalë, të cilën e quajtën Sefedin (Sefë) Latifi-Govori

Mulla Bahtijar ef. Qafleshi - Delegati i Dragashit në Lidhjen e Dytë të Prizrenit (1905-1979)

NË PËRKUJTIM TË ATDHETARIT EDUKATORIT PATRIOTIT DHE HOXHES TONË NGA LUGU I DRINIT

Autor: Dr. Berat Hashani

Përshtati nga gjuha arabe: Dr. Berat Hashani

Husein Xhozo lindi më 5 maj 1912 në vendin “Bare” te Gorazhda, qytet rreth 100 km. larg Sarajevës, kryeqytetit të B. H. Mësuesit e parë të tij ishin babai Sylejmani dhe nëna Hasiba që kishin prejardhje nga familjet e ulemave të B.H. Mësimet e mektebit i vijoj pranë mualimit të njohur të vendlindjes, shejhut Rashid efendiu.

Mulla Asllan Murati ka lindur me 12 shkurt 1943 në Zhabar të Poshtëm (Fushë Ibër).

.

.

Instituti i Hifzit, i hapur nga Myftinia e Shkupit në Çarshinë e Vjetër, mban emrin e tij.

Ibrahim Fehmiu ishte hoxhë, dijetar, një nga mësuesit e parë, pishtar i arsimit kombëtar, burrë trim, guximtar, atdhetar, një shembëlltyrë për çdo shqiptar...

Hafizi pa sy që u bënte dritë të tjerëve.

Hafëz Idriz Dërmaku lindi në fshatin Shipashnicë e Epërme të Kamenicës, më 1934. Rrjedh nga një familje fshatare e njohur me tradita fetare.

Salih efendi Myftia (1891-1978), Myfti i Zonës Shkodër dhe Kosovë (Gjakovë), Prijës i shqiptarëve myslimanë në SHBA

Në mesin e atyre që ranë dëshmorë për të mbrojtur familjen, vatanin, identitetin tonë është edhe Mulla Nusret Hajdari.

Ditën e premten (e xhuma), më datë 22. 05.2020, në dhjetë ditëshin e fundit të muajit të shenjtë të Ramazanit, pas një sëmundje të rëndë ndërroi jetë në moshën 81 vjeçare, imami, mual-limi, hatibi, veprimtari, atdhetari, veterani i thirrjes në Islam, Mustafë ef. Dervisholli.

Video

Program fetar dedikuar ardhjes së Muhamedit a.s. si mëshirë për botën

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!