Aktualitete

Një delegacion i lartë nga Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës të kryesuar nga Kryetari i BIK-ut, Myftiu Naim ef. Tërnava kanë vizituar Bashkësisë fetare islame e Republikës së Maqedonisë së Veriut

Ditën e premte, pas namazit të xhumasë, Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjakovë organizoi drekë mirënjohjeje me imamët dhe mutevelitë e xhamive të qytetit me rrethinë.

Këshilli i Bashkësisë Islame në Kamenicë njofton se sot rreth orës 9.00 janë gjetur të thyera dhe të demoluara zyrat e Këshillit të BI-së. Me këtë rast dyshohet për vjedhje dhe demolim të rëndë i të mirave materiale që gjendeshin në objektin e administratës së KBI-së në Kamenicë.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, priti në takim lamtumirës këshilltarin për çështje fetare në Ambasadën e Turqisë z. Sabri Nevzat Akın.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, i shoqëruar nga shefi i kabinetit, mr. Besim Mehmeti, sot ka vizituar ambasadën e Katarit në Tiranë, ku u prit nga ambasadori Ali bin Hamad al-Marri.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef.Tërnava, është pritur në Tiranë nga ambasadori i Arabisë Saudite, Faisal Ghazi Ismail Hifzi.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, po qëndron për vizitë zyrtare në Tiranë, ku u prit nga i ngarkuari me punë i Ambasadës së Kuvajtit në Shqipëri, z. Khaled al-Shami. Në këtë vizitë, Myftiun Tërnava po e shoqëron shefi i kabinetit të tij, mr. Besim Mehmeti.

Sot, më 30 dhjetor 2021, Kuvendi i Bashkësisë Islame të Kosovës, mbajti mbledhjen e rregullt, të cilën e kryesoi kryetari i Kuvendit të BIK-ut, dr. Ajni Sinani. Mbledhja filloi me leximin e një pjese nga Kurani, të cilën e lexoi anëtari Artan ef. Zekaj. Më pas, dr. Ajni Sinani, kryetar i Kuvendit, iu shprehu mirëseardhje anëtarëve të Kuvendit, duke i falënderuar ata për punën dhe angazhimin e tyre.

Tetë hafëz të Kuranit janë certifikuar me diploma nga Bashkësia Islame e Kosovës pasi kanë kaluar me sukses provimin para komisionit vlerësues.

Instituti për Hulumtime dhe Studime Islame në Prishtinë dhe Instituti Albanologjik, sot kanë nënshkruar Memorandumin e bashkëpunimit,

42 vite, angazhim, punë dhe kontribut në Bashkësinë Islame të Kosovës, po vlerësohen sot të ish sekretarit të këtij institucioni, Jashar ef Jashari.

Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjakovë, mbajti sot mbledhjen e rregullt, të cilën e hapi dhe e kryesoi kryetari, Dr. Valon ef. Myrta.

Përfundoi punimet konferenca shkencore “Revista “Edukata Islame” – 50- vjet mision në fjalën e shkruar shqipe”, e cila u mbajtë për dy ditë rresht 15-16 dhjetor,të organizuar nga Kryesia e Bashkësisë Islame e Republikës së Kosovës (BIRK).

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës organizoi konferencë shkencore “Revista “Edukata Islame” -50 vjet mision në fjalën e shkruar shqipe ” kushtuar 50 vjetorit të daljes së kësaj reviste.

Me 14 dhjetor Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava me bashkëpunëtorë mori pjesë në akademinë përkujtimore të rënëve dëshmorë në Pashtrik të imamëve Fadil Rashiti nga Petrova, Arben Hyseni nga Godanci, Selim Selimi nga Belinci dhe në Koshare Abedin Murtezi nga Mollopolci i Shtimes.

Nën organizimin e Bashkësisë Islame në Bosnje, me datë 10-12 dhjetor 2021, në Qendrën Kulturore Islame të Barit të Malit të Zi, me pjesëmarrjen e vendeve të rajonit nga Mali i Zi, Kosova, Maqedonia e Veriut e Sanxhaku, u mbajt seminari për imamët boshnjakë me temën “Sfidat institucionale të interpretimit të Islamit në Ballkanin Perëndimor”, ku morën pjesë edhe imamët boshnjakë nga Kosova, kryesisht nga Prizreni dhe komuna e Dragashit.

Kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame në Gjakovë Dr. Valon ef. Myrta, me bashkëpunëtorë, priti në takim një delegacion të lartë nga Drejtoria e Vakëfeve e Republikës së Turqisë, e përfaqësuar nga zv. drejtori i përgjithshëm z. Aydin Cem Aslanbay, i shoqëruar nga Kryeimami i Bashkësisë Islame të Kosovës, z. Vedat ef. Sahiti.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, ka përfaqësuar sot kontinentin evropian në takimin e myftinjve, i cili është organizuar me ftesë të kryetarit të Këshillit të Fetvave të EBA-së, njëherësh kryetar i Forumit për Promovimin e Paqes në Botë, shejh Abdullah bin Beja.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, po merr pjesë në Forumin Ndërkombëtar për Promovimin e Paqes i cili po mbahet gjatë këtyre ditëve në Dubai të Emirateve të Bashkuara Arabe

Nën organizimin e Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës, sot në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës, u promovua monografia “Dijetarë Shqiptarë në Perandorinë Osmane (1880-1912) sipas dokumenteve të Meshihatit të Lartë Osman”, i autorëve Sadik Mehmeti, Hatixhe Ahmedi dhe Ramadan Shkodra.

Video

Dersi i xhumasë - Ligjeruës Myftiu Naim ef. Tërnava, Tema: Punët e hajrit

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!