Rajoni

Këshilli i Përgjithshëm i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, zhvilloi në ambientet e Medresesë së Tiranës, mbledhjen e tij të zakonshme për zgjedhjen e kryetarit të ri të institucionit.

Në kuadër të ditës kombëtare të rinisë, Forumi Rinor Mysliman Shqiptar, organizoi konkursin me temë: “Heronjtë e Rinisë Islame, Sahabët”.

Në ambientet e “Tirana International Hotel” u zhvillua ceremonia përmbyllëse e Konkursit Rajonal të Memorizimit të Kuranit Fisnik për vendet e Ballkanit, konkurs ky i organizuar nga Komuniteti Mysliman i Shqipërisë në bashkëpunim me Ministrinë e Çështjeve Fetare të Arabisë Saudite.

Bashkësia Fetare Islame (BFI) e Maqedonisë së Veriut njoftoi se ka filluar realizimi i projektit për restaurimin e Xhamisë "Koxha Kadi Ahmed Efendi" në Manastir, e cila daton nga fillimi i shekullit XVI

Albano Bogdo njihet si një ndër aktorët më të mirë të humorit që ka Shqipëria, e si i tillë ka luajtur në disa spektakle të humorit në Shqipëri

Mijëra besimtarë myslimanë mbushën sot sheshin “Skënderbej” në Tiranë dhe të gjithë sheshet kryesore të qyteteve dhe xhamitë e vendit për faljen e Kurban Bajramit

Në qytetin Maljevac të Komunës së Cetingradit në Republikën e Kroacisë u vendos gurthemeli për ndërtimin e Qendrës Islame.

Simpozium në kuadër të 100-vjetorit të themelimit të Komunitetit Mysliman të Shqipërisë

Bashkësitë islamike në Zvicër dhe Austri, kontribut në rindërtimin e banesave të dëmtuara nga tërmeti

Ky simpozium, i zhvilluar ditën e sotme në ambientet e “Tirana International Hotel”, vjen në kuadër të promovimit të botimit “Guidë Turistike Fetare për Tiranën”

Divjaka do të ketë një qendër kulturore/fetare të re dhe moderne.

Ceremonia u hap me leximin e disa ajeteve nga Kurani Famëlartë, për të vijuar më tej me fjalën përshëndetëse të Kryetarit Spahiu

U zhvillua, sot, në ambientet e KU “BEDER” ceremonia e çertifikimit të studentëve të parë të Institutit të Studimeve Islame “Hafiz Sabri Koçi” të Komunitetit Mysliman të Shqipërisë.

Agjencion për Hallall Standard në Republikës së Maqedonisë së Veriut, jemi institucioni i vetëm në vend që merret me certifikimin e produkteve sipas sistemit Hallall Standard

Në Qendrën Islamike të Zagrebit mbrëmë janë hapur zyrtarisht Garat e 28-ta Ndërkombëtare e recituesve të Kuranit, ku do të performojnë 60 garues nga më shumë se 40 vende.

Me rastin e fillimit të vitit të ri shkollor, Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Bujar Spahiu, ishte i pranishëm në ceremoninë e çeljes në Medresenë e Tiranës, ku përpos tij në këtë ceremoni ishin të pranishëm Drejtori i Medresesë, z. Ndriçim Gjimi, stafi pedagogjik i këtij institucioni arsimor, familjarë dhe nxënësit e ciklit fillor dhe atij të mesëm.

Një tjetër vakëf i ri i shtohet fondit të pronave të Komunitetit Mysliman të Shqipërisë.

Rreth 65 të rinj të shkollave të mesme dhe fillore nga qytete të ndryshme të Shqipërisë, u bënë pjesë e kampingut veror të organizuar në Medresenë e Tiranës.

Mijëra besimtarë muslimanë në Maqedoninë e Veriut, Shqipëri dhe Kosovë kanë falur sot namazin e Kurban Bajramit.

Mijëra besimtarë myslimanë mbushën mëngjesin e sotëm sheshin “Skënderbej” dhe gjithë sheshet e xhamitë e vendit për faljen e Kurban Bajramit.