Lajme nga Kosova

3 vjeçari Uvejs Muzaqi nga Vushtrria, është haxhiu më i ri nga 1576 haxhinjë nga Kosova

Me datën 4 dhe 5 Maj 2024, Fakulteti i Studimeve Islame në bashkëpunim me Qendrën për Studime të Avancuara në Sarajevë CNS dhe qendra ‘Nahla’ poashtu në Sarajevë organizuan konferencën rajonale me temën: "Gratë Muslimane në Institucionet Arsimore dhe Fetare - Sfidat dhe Mundësitë".

Përfundimi i muajit Ramazan, e gjeti Skenderajn edhe me gurthemelin e një xhamie të re.

Ditën e hëne, me një atmosferë madhështore, është vendosur gurthemeli i xhamisë së “Haxhi Veselit” në Mitrovicë.

Në xhamitë e qytetit të Vushtrrisë po vendoset QR Code për historikun e xhamisë dhe imamët që kanë shërbyer dhe po shërbejnë aktualisht në këto xhami.

Me këndimin e tekbireve dhe salavateve, si dhe me pjesëmarrjen e një numri të madh besimtarësh, në fshatin Dobratin të Podujevës, u bë hapja e xhamisë së re.

Kryetari i Ferizajt, Agimi Aliu i ka ndarë dekoratën “Nderi i Qytetit” imamit veteran të Ferizajt Adem ef. Hoxha.

Arbnora Fejza Idrizi është artistja shqiptare që ka arritur të shkruajë emrin për herë të katërt në librin e rekordeve botërore Ginis.

Presidentja Osmani ka shkruar se kjo festë është një mundësi e mirë për të çmuar lidhjet familjare e miqësore si dhe për të zgjatur dorën e mirësisë ndaj atyre në nevojë.

Kurti në një postim në Facebook ka shkruar se në festë e sakrificës të bëhemi edhe më solidarë e më zemërgjerë me të tjerët.

Besimtarë të shumtë në të gjitha xhamitë e Mitrovicës, sot pas namazit të Xhumasë i janë përgjigjur thirrjes së Këshillit të Bashkësisë Islame të këtij qyteti për grumbullimin e të hollave për shërimin e minatorit, Petrit Bajramit.

Futbollisti i Drenicës, Shkelzen Lushtaku tha se agjerimi nuk e pengon atë.

Pas më shumë se një dekade, sonte në vaktin e namazit të teravive u përuruar për besimtarët Xhamia e çarshisë në Prishtinë.

Aktorja Kaltrinë Zeneli u shndërrua në një senzacion vitin e kaluar, kur bëri publik rastin e famshëm të keqtrajtimit të të moshuarve në Qendrën “Orenda” në Pejë.

Në xhaminë “Sulltan Mehmet Fatih” në kryeqytet, tre hafëzë të rinj u certifikuan nga Këshilli i Bashkësisë Islame të Prishtinës, pasi që dëshmuan se kanë memorizuar Kuranin në gjuhën origjinale.

Këshilli i Bashkësisë Islame i Prishtinës në bashkëpunim me Qendrën Kombëtare të Transfuzionit të Gjakut, kanë organizuar aksionin vullnetar për dhurimin e gjakut në Xhaminë e Madhe "Sulltan Mehmet Fatih" në Prishtinë.

Kryetari i Bashkësisë Islame, Myftiu Naim ef. Tërnava, mori pjesë sot në vënien e gurthemelit të xhamisë në fshatin Dobërdol të Podujevës.

Në fshatin Klinë e Poshtme të komunës së Skenderajt është bërë sot hapja solemne e “Xhamisë së Haxhilerëve” ku morën pjesë një numër i madh i të pranishmëve.

Kuvendi i Kosovës në seancën e sotme ka mbajtur një minut heshtje për mjekun Ali Iljazi nga Gjakova.

Mbi 700 kosovarë kanë marrë rrugën drejt vendeve të shenjta për ta kryer haxhin.