Shkencë

Meqenëse kjo forcë e rëndesës ose e tërheqjes kozmike drejton gjithmonë njësoj dhe në mënyrë të qëndrueshme të gjitha lëvizjet në sistemin diellor, e bën atë një orë kozmike të vërtetë, të përsosur, vigane

Ky shkencëtar hulumtoi çfarë ndodh në tru gjatë kohës së lutjes: aktivitetin e tij, gjykimin dhe karakteristikat vepruese. Zbuloi që namazi ka veprim të gjatë në tru.

Agjërimi për më pak se tre ditë mund të rigjenerojë gjithë sistemin imunitar, madje edhe tek personat e moshuar, kanë zbuluar shkencëtarët.

Kur ekspertët mjekësor e thonë atë që i Dërguari, paqja dhe mëshira e Zotit qoftë mbi të, e tha para shumë shekujve

Inteligjenca Artificiale – AI, është simulimi i proceseve të inteligjencës njerëzore nga makinat apo sistemet kompjuterike.

Histori, shkencë dhe qytetërim: si e ndryshuan botën shpikësit muslimanë

Hulumtimet shkencore në fushën e mjekësisë, që bënë ekspertët amerikanë, vërtetojnë mrekullinë dhe vërtetësinë e verseteve kuranore që flasin për iddetin (pritjen pasmartesore të obliguar)

Studiuesit dermatologë nga Universiteti i Queensland, në Australi, kanë zbuluar se meshkujt që mbajnë mjekër dhe mustaqe janë më pak të ekspozuar ndaj rrezeve UV.

Jeffery Long, onkolog rrezatimi në Kentaki, SHBA, konfirmon ekzistencën e jetës pas vdekjes, e cila është vërtetuar prej kohësh në Kuran dhe Hadith

Shumë fakte të mëdha shkencore të zbuluara në shekullin XX janë dhënë në Kur'an nga Zoti ynë katërmbëdhjetë shekuj më parë.

Vitet e fundit shumë njerëz në mbarë botën po përpiqen të reduktojnë konsumimin e mishit të derrit

Msc. Njomza Sadriu

Lutja vendos një ekuilibër të përkohshëm mes trupit dhe shpirtit që ata të përjetojnë së bashku një ekzistencë të harmonizuar paqësore.

Agjërimi për më pak se tre ditë mund të rigjenerojë gjithë sistemin imunitar, madje edhe tek personat e moshuar, kanë zbuluar shkencëtarët.

Shkencëtarët njoftuan së fundmi se kishin zbuluar ekzistencën e një topi të fortë metali në qendër të Tokës.

Abed Aldaem Kaheel
Përktheu dhe përshtati:
Prim.dr.med.sc. Ali F. Iljazi

Dëshmia e fuqisë dhe përsosmërisë së Allahut

Çdo ditë shkenca zbulon atë që mbështet vërtetësinë e Profetit të mëshirës, paqja e Zotit qoftë mbi të. Në këtë shkrim kemi një zbulim të ri shkencor.