Kuriozitete

Dhoma e lutjeve, e vendosur mes kullave binjake të hotelit Jabal Omar, është bërë e njohur si dhoma më e lartë e lutjeve në botë.

Është vështruar mushkonja me mikroskop elektrik që e zmadhon objektin 400 mijë herë dhe u zbulua se në kokën e saj ka 100 sy, pesha e saj është 0.001gr.

Porsa foshnja fillon të qajë, nëna e merr në krahë, e ngjit ne kraharorin e saj dhe ai ndërpret të qarën.

Punonjësit e “Japan Airlines”, u kërkojnë falje pasagjerëve për vonesën e fluturimit.

Nabil Ennasri, francez me origjinë marokene, mbërriti së fundmi në Arabinë Saudite pasi përshkoi një distancë prej mbi 5000 km me biçikletë.

Kush hap Enciklopedinë Britanike (Britanica) ose atë Franceze (Larousse), dhe kërkon fjalën OFFA, do të lexojë të dhëna historike për këtë mbret anglosakson, i cili kishte sunduar në Angli 39 vjet

Pas 183 ditësh dhe pak më shumë se 5000 kilometra në këmbë, Enveri mbërriti në Mekë

Një nga vendet, pamja e së cilës ngjall emocione të veçanta shpirtërore është xhamia Esh-Shaikhain, e njohur gjithashtu edhe si Mesxhid Al-Dar'a ku i Dërguari i Allahut a.s., është falur para Betejës së Uhudit.

Një xhami në lumin Una të Bosnjë e Hercegovinës është xhamia e vetme në Evropë që është ndërtuar në një ishull lumi.

Tre motoçiklistë, anëtarë të Moto Club "Supoglavi", u nisën të dielen nga Novi Pazari në një udhëtim prej më shumë se 12.000 km, për të kryer umren në muajin e shenjtë të Ramazanit.

Xhamia e Madhe e Algjerit (Djamaa el Djazair ose Xhamia El Djazair) ndodhet në komunën e Mohammadia në Mitidja, 10 kilometra në lindje të kryeqytetit e Algjerisë

Thumbi e bletës përbëhet nga dy heshta me gjemba. Kur bleta pickon, ajo nuk mund ta tërheqë thumbin e saj.

Bretkosa e drurit (Rana Sylvatica) mund të mbijetojë duke qenë e ngrirë plotësisht për javë të tëra!

Një grua lind një fëmijë në oborrin e xhamisë së Pejgamberit (paqja qoftë mbi të) në Medine pasi kishte pasur dhimbje të papritura të lindjes.

Koncepti i zeros së pari është paraqitur në Indi gjatë shekullit të 5-të. Nuk kishte ndonjë shprehje të caktuar për zeron, por atë e shprehnin përmes disa fjalëve të ndryshme që simbolizonin zeron

Njëmbëdhjetë vjeçari Yusuf Shah, nga Leeds sipas testimit të Mensa-s IQ, është njeriu më i zgjuar në botë.

Dinari i artë i shekullit të 6-të daton nga koha kur Kalifati Umajad sundoi nga viti 660 deri në 750.

Deveja njihet nga të gjithë si kafsha që i reziston gjatë etjes, por përveç kësaj çfarë e bën devenë kaq të mrekullueshme?

Artizani Petrit Koçi ka realizuar një punim të rrallë pasi ka shkruar 225 herë fjalën “Allah” në një sipërfaqe prej 1 cm².

Në vitin 1985, diga Phulwaria ka përmbytur Xhaminë, e njohur si Noori Masjid, lartësia e së cilës arrin afërsisht 30 metra nga toka deri në kupolën e sipërme të Xhamisë.