Tregim mbresëlënës: Sakrifica e nënës

Pas një lindje të dhimbshme, nëna u zgjua nga gjumi dhe menjëherë i kërkoi infermieres të shihte djalin e saj të cilin e priti për muaj të gjatë.
Infermierja e solli dhe më pas doli, nëna e hoqi mbulesën nga fytyra e foshnjës, në moment u trembi nga ajo që pa!
Një fëmijë pa veshë!!
Sidoqoftë, ajo buzëqeshi në fytyrën e tij, ngriti duart, falënderoi Zotin që i dha çfarëdo që të ishte, përqafoi fëmijën në kraharor dhe i pëshpëriti, ti je biri im, çfarëdo që të jesh.
Me ditët, nëna u përball me shumë vështirësi duke u ngacmuar nga miqtë, fqinjët dhe të afërmit, por ajo ishte gjithmonë e buzëqeshur në fytyrën e saj dhe duke e mbështetur atë.
Ajo nuk do ta harrojë atë kohë kur ai u hodh në krahë duke qarë nga tallja e shokut me të, dhe e quajti përbindësh, por ajo tha:
Të dua ashtu siç je.
Pavarësisht nga kjo paaftësi, performanca e tij ishte e jashtëzakonshme në studim, derisa hyri në një kolegj prestigjioz, duke studiuar politikën dhe marrëdhëniet njerëzore.
Një ditë babai i tij ishte ulur me një kirurg të famshëm, kështu që ai i tregoi tragjedinë e djalit të tij dhe mjeku i tha:
Transferta e veshit ka nevojë për një dhurues. Babai pranoi të bënte operacionin kur shfaqet ndonjë dhurues.
Pas një periudhe kohe, mjeku telefonoi babain, dhe i tha: Kemi gjetur dhuruesin për t’a operuar për djalin tuaj.
Babai pyeti kush është ky për ta falënderuar. Mjeku refuzoi t ' ia përmend emrin, bazuar në urimet e dhuruesit.
Operacioni u krye me sukses, dhe foshnja monstër u bë bukurosh.
Kjo situatë e re, e shtyu të shkëlqente gjithnjë e më shumë, derisa u bë ambasador i vendit të tij, dhe u martua me atë që donte, por, vite pas operacionit, ai vazhdoi të pyeste veten për personin që i dha veshin.
A ishte ai i vdekur dhe kush mund të ishte ai?
A ishte ai një person i sëmurë?
Shumë pyetje, dhe asnjë përgjigje ka gjithmonë në mendjen e tij dhe nuk e linte kurrë të qetë.
Ai e pyeti babain e tij disa herë për dhuruesin.
Ku i ka thënë: Ai ka shumë vlerësime dhe mirënjohje për të, dhe nuk mund ta shpërblejë.
Sepse ai luajti rol të madh në sukseset e tij të suksesshme në jetën e tij.
Kështu që babai buzëqeshi duke i thënë:
“Më beso. Edhe sikur ta njihje, nuk do të ishe në gjendje të përmbushje të drejtën e tij”.
Një ditë djali vizitoi shtëpinë e prindërve të tij.
Pas një udhëtimi të gjatë, ai e kaloi atë në një vend të huaj në kuadër të punës së tij.
Djali i mbante prindërit me kaq shumë dhurata.
Në mesin e dhuratave ishin edhe dy vathë të artë që i bleu nënës së tij.
Dhe ishte një nënë e mrekullueshme kur pa bukurinë e këtyre dy vathëve.
U përpoqa ta refuzoja aq shumë dhuratën, duke i thënë se gruaja e tij është më e denjë se ajo, është më e re dhe më e bukur.
Sidoqoftë, këmbëngulja e djalit ishte më e madhe se këmbëngulja e nënës së tij, dhe djali nxori vathët e parë për ta veshur, iu afrua dhe i hoqi flokët.
Ai u habit.
Kur pa nënën e tij pa veshë!
Djali e dinte se ishte nëna e tij që i dhuroi veshët!
Kështu që ai u trondit, u përball me lotët.
Nëna vuri duart në faqen e djalit të saj duke buzëqeshur.
Ajo i tha atij:
“Mos u trishto”. Kurrë nuk e nënvlerësoi bukurinë time, dhe kurrë nuk ndjeva se i humba një vesh as edhe një ditë, betohem në Zot që nuk ecën vetëm me këmbë, por shkel në zemrën time kudo që të shkosh.
Mos harroni.
I Plotfuqishmi ka thënë:
Dhe uli krahët e poshtërimit të mëshirës dhe thuaj: “Zoti im, mëshiroji ata siç më kanë rritur të rinj.
Beso në Allahun fuqiplotë
Allahu ju shperbleft me xhehnet!
Për zemrat e miraE huazaur...


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Ka filluar mësim-besimi fetarë në rreth 20 xhami të qytetit dhe të fshatrave të Gjakovës