Artikuj

Bujar Ismajli, 36-vjecar, këtë viti kishte synuar ta realizonte ëndrrën e tij, kësisoj të plotësonte edhe kushtin e pestë të fesë islame – kryerjen e haxhit.

Jennifer Grout është amerikane nga Bostoni, e cila vjen nga një familje muzikantësh, e cila karrierën e filloi si këngëtare klasike.

Halime Curri nënë e dëshmorit, është shembulli më i mirë i një gruaje të fortë, e cila pavarësisht mërzisë dhe vështirësive të jetës pati vullnet e përkushtim për të mësuar.

Me rastin e fillimit të vitit të ri 1442 hixhri, tregohet për rëndësinë e kësaj date që myslimanët e përkujtojnë si dhe mësimet që duhet ti marrim nga hixhreti Muhammedit a.s.

Besimtarët myslimanë të enjten shënojnë një nga datat më të veçanta në historinë e fesë islame – ditën e hixhretit apo ndryshe vitin e ri të myslimanëve.

Shoqata Humanitare Bereqeti, dega në Gjakovë ndan 200 pako ushqimore për familjet në nevojë

Ndiqeni intervisten me Mustafë ef. Havollin për rëndësinë, historikun dhe të mirat që i sjell Kurban Bajrami

Besimtari Edmond Hajrullaaga sikurse viteve të kaluara ka planifikuar të ther kurban në ditët e Kurban Bajramit. Edhe këtë vit, ai kryerjen e këtij obligimi po e bën përmes Bashkësisë Islame të Kosovës.

Tregimet për miliarderët e vetë-bërë, të cilët filluan nga asgjëja për të arritur deri në majat më të larta, në botën e biznesmenëve më të pasur dhe më të suksesshëm, na ofrojnë momente frymëzuese nga të cilat mund të mësojë çdo i ri aspirues.

Këshilli i Bashkësisë Islame të Kosovës në Ferizaj së bashku me xhematin janë organizuar sot për të dhuruar gjak

Ish-Presidenti amerikan Richard Nixon kishte një këshilltar të quajtur Robert Dickson Crane.

Krerët e shtetit të Kosovës së bashku me liderë të partive politike dhe Këshillin për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut, kanë mirëpritur fillimin e punimeve për ndërtimin e xhamisë së madhe në qendër të Prishtinës.

Njihuni me Mehmet Gashin nga fshati Mramor i Komunës së Prishtinës.

Çfarë është kurbani dhe përse myslimanët duhet të presin kurban

Banorët e Fshatit Muradem së bashku me Këshillin e Bashkësisë Islame të Prizrenit, kanë filluar me ndërtimi e xhamisë në këtë fshat, fshat ky që deri më tani nuk ka pasur xhami.

I gjithë fshati Hogosht i Komunës së Kamenicës e njeh 60-vjecarin Aqif Agajn

Fakulteti i Studimeve Islame edhe këtë vit përcolli dy gjenerata, atë të studimeve bachelor dhe master

Kuzhina Popullore e “Bereqetit” në Mitrovicë tash e gjashtë vite e hapur për nevojtarët

KBI në Lipjan organizoi dhurimin e gjakut me Qendrën Kombëtare të Transfuzionit të Gjakut

Imami dhe ish-mësimdhënësi Smajl Gërvalla, është vlerësuar gjatë ditës së djeshme nga Kuvendi Komunal i Pejës me Mirënjohje Komunale për kontributin e pandërprerë përgjatë 54 vjetëve në çështjen fetare, arsimore dhe atdhetare.

Video

Pjesë nga fjalimi i Myftiut të Kosovës, Naim ef. Tërnava për luftën e UÇK-së

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!