Femra në Islam

Zejnije Kastrati ka përfunduar studimet në Fakultetin e Ndërtimtarisë dhe Arkitekturës dhe punon si arkitekte për studion M-Technologie.

Në kuadër të fushatës "16 ditë të aktivizimit kundër dhunës me bazë gjinore", sot, përfaqësueset e Departamentit të Gruas, pranë Bashkësisë Islame të Kosovës, morën pjesë në tryezën e organizuar nga Bordi i Grupit të Grave në Kuvendin e Republikës së Kosovës.

Në Ditën Ndërkombëtare të Vullnetarëve “Let’s Do It Kosova”, njëra ndër organizatat që realizon aktivitete të ndryshme mjedisore vullnetare, ka shpallur vullnetarët e vitit 2020.

Halima Aden shpreh keqardhje për përfaqësimin e hixhabit në industrinë e modës: ‘Kam humbur kontaktin me vetveten”’

Erjonë Bresa, nxënëse e klasës 11/6 e medresesë Alauddin, Paralelja e ndarë fizike në Prizren, është fituese e garës ndërkombëtare të matematikës “Math Kangaroo Kosovo”.

Intervistoi Ardela Hyka
Revistës Familja nr. 11

“Asian Women of Achievement(AWA)” – Gratë e suksesshme asiatike – organizon një sërë aktivitetesh që synojnë frymëzimin dhe mbështetjen e një gjenerate të re të drejtueseve të cilat korrin sukses në jetën e tyre profesionale. Këto aktivitete kanë moton: “Bashkëpunim, frymëzim dhe mbështetje”.

Programi i Departamentit të Grave për ditëlindjen e Muhammedit a.s

Muhamedi faktorizoi tërë kapacitetin e tij për çlirimin e grave dhe këtë e përmbushi përmes modelit perfekt që legjitimoi.([1])

Departamenti i Gruas pranë Bashkësisë Islame në Obiliq në bashkëpunim me komunën e Obiliqit kanë mbajtur një sërë aktivitetesh duke shënuar ditën globale të pastrimit.

Ka disa ditë që kam pranuar ftesën për të bërë një përshkrim lidhur me ndiesinë dhe përjetimet e mia për vënien e mbulesës. U ndieva shumë mirë dhe jashtzakonisht e nderuar, natyrisht.

Më 12 tetor, u mbajt duaja e hatmes nga 16 nxënëse te cilat ndoqën mësimin e leximit të Kuranit në Këshillin e Bashkësisë Islame të Prishtinës.

Fatma Shehu (KAÇELİ) nga Burreli, e cila aktualisht jeton në Bursa të Turqisë.

Vullneti dhe përkushtimi ndaj punës bëri që Arbnora Fejza-Idrizi nga Skenderaj të arrijë suksese në disa fusha.

Romina Cani është nga Elbasani dhe aktualisht jeton në Rijad, Arabi Saudie. Ajo ka kryer një pjesë të studimeve në Universitetin e Elbasanit në degën Infermieri-Mami.

Islami është feja e parë dhe sistemi i parë në botë i cili ia obligoi diturinë burrit dhe gruas, duke u mbështetur në hadithin e Pejgamberit (sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem), kërkimi i diturisë është detyrë obligative, dhe kërkoni diturinë prej djepi e deri në varr.

Fushata e nismuar nga OKB në Republikën e Maqedonisë së Veriut “Fuqishëm kundër thashethemeve” është nxitur nga nevoja për t’i dhënë fund stigmatizimit të grave në shoqëri bazuar në histori dhe paragjykime përplot informacione të paverifikuara, dyshime dhe gënjeshtra.

Eriona Xhaferaj është themeluesja e dy markave të njohura të kozmetikës,