Lajme nga Bota

Puna e madhe rizhvillimi ka nisur në xhaminë historike Quba të Medinës për të zgjeruar më tej vendin e shenjtë të ndërtuar për herë të parë nga Profeti Muhamed a.s., më shumë se 1,440 vjet më parë.

Shumë marokenë janë ankuar në mediat sociale për rritjen e dukshme të kostos së Haxhit të këtij viti.

Më 30 dhe 31 maj 2022 në bashkëpunim me dhe në hapësirat e akademisë “Paulus” në Cyrih, Qendra Islame për Islam dhe Shoqëri (Shweizerisches Zentrum für Islam und Gesellschaft) me seli në Fribourg të Zvicrës, mbajti një simpozium shkencor lidhur me të ardhmen e teologjisë islame në Zvicër,

Sipas mediave shtetërore, Arabia Saudite do të lejojë deri në 1 milion pelegrinë të marrin pjesë në pelegrinazhin e Haxhit të këtij viti pas dy vitesh kufizime të rrepta të COVID 19.

Ministria e Haxhit dhe Umres e Arabisë Saudite ka bërë të qartë se personat që dëshirojnë të kryejnë haxhin duhet të marrin vizë të haxhit.

Muslimanët që udhëtojnë jashtë Arabisë Saudite për të kryer Umren do të arrijnë në fund të këtij sezoni më 31 maj.

Një Sistem Menaxhimi Udhëzues i lidhur me Presidencën e Përgjithshme për Dy Xhamitë e Shenjta transmeton mesazhe udhëzuese dhe ndërgjegjësuese në 88 ekrane LED brenda Xhamisë së Madhe

Ministria e Haxhit dhe Umres këshillon personat që dëshirojnë të kryejnë haxhin nga brenda dhe jashtë Arabisë Saudite që të mos merren me asnjë faqe interneti të dyshimtë që pretendon se ndihmon me regjistrimin për haxh.

Presidenti Biden në pritjen e organizuar në Shtëpinë e Bardhë priti liderët kryesorë të muslimanëve amerikanë.

Në një video që klubi anglez i futbollit postoi nga llogaria në median sociale, paraqiten pamje të faljes së namazit të Bajramit nga më shumë se një mijë muslimanë në fushën e gjelbër në stadiumin "Ewood Park"

Xhamia Ajasofja-i Kebir e Stambollit është vizituar nga më shumë se 104 mijë persona dje, ditën e parë të Fitër Bajramit

Muslimanët që jetojnë në Itali u dyndën drejt xhamive për faljen e namazit të Fitër Bajramit

Mbi dy milion besimtarë musliman morën pjesë në namazin e natës në Mesxhid Al Haram (Qabe), Meke në natën e 27 të Ramazanit.

Autoritetet muslimane në Jerusalem thonë se 250,000 besimtar u mblodhën në xhaminë Al-Aksa për të shënuar Natën e Kadrit.

Ministria e Haxhit dhe Umres e Arabisë Saudite ka shpallur kuotën e Haxhit 2022. Pakistani, India, Indonezia dhe Bangladeshi marrin pjesën më të madhe të kuotës.

3000 besimtarë janë konfirmuar se janë duke kryer Itikaf në Xhaminë e Pejgamberit a.s. në Medine.

Arabia Saudite ka njoftuar hapjen e një kujdesi ditor për fëmijët në Xhaminë e Pejgamberit a.s. (Mesxhid en-Nebevi) në Medine.

Në Mumbai, 80% e xhamive kanë ndaluar transmetimin e ezanit të sabahut përmes altoparlantëve

Hyrja e kopshtit të xhamisë dhe shatërvani janë dëmtuar nga raketat që kanë rënë në afërsi. Pjesë të vogla guri dhe betoni janë derdhur në xhami për shkak të shpërthimeve jashtë

Itikafi, rituali i qëndrimit në xhami vetëm për qëllime adhurimi dhe meditimi do të rifillojë në Xhamitë e Shenjta.