Lajme nga Bota

Fotografi saudit Abdul Rahman Al-Sahli, i cili u bë kryefjalë për fotografitë e tij të mprehta dhe të ndërlikuara të një skene prekëse humane gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit, në Xhaminë e madhe në Meke.

Kohët e fundit, në oborrin e Xhamisë së Pejgamberit a.s. në Medine janë instaluar rreth 250 çadra të mëdha me palosje për të siguruar hije për më shumë adhurues gjatë ditës.

Federata saudite e sportit ka nisur fushatën e saj të Ramazanit 2022 për të promovuar aktivitetin fizik dhe zakonet e shëndetshme gjatë muajit të shenjtë të agjërimit.

Ministria e Haxhit dhe Umres e Arabisë Saudite shpalli kufirin e moshës nën 65 vjeç për haxhinjtë që do të kryejnë haxhin këtë vit.

Kryesia e Përgjithshme për Çështjet e Dy Xhamive të Shenjta njoftoi se Xhamia Al Haram në Mekë kishte hapur deri në 80 dhoma të reja lutjesh për herë të parë gjatë Ramazanit të këtij viti.

E ndërtuar nga Muhamed (s.a.v.s.), Xhamia Kuba ishte e para në historinë e Islamit dhe xhamia e parë në Medine.

Ambientet e reja të ftohjes luajnë një rol në pastrimin e ajrit si dhe në zbutjen dhe ftohjen e atmosferës në Xhaminë e Madhe gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit.

Gati 1 milion muslimanë në Ukrainë po e kalojnë Ramazanin këtë vit në kushte lufte.

Xhamia e Madhe Hagia Sophia po përgatitet të mbajë namazin e parë të taravive gjatë muajit të Ramazanit, pas 88 vitesh

Dje, më 28 mars 2022, në hapësirat e qendrës për konferenca Lilienberg, në Ermatingen të kantonit Thurgau, buzë liqenit te Konstancës, u zhvillua seminari i radhës me imamët e Zvicrës

Sipas udhëzimeve të regjistrimit të lëshuara nga Ministria Saudite e Haxhit dhe Umres, gratë tani lejohen të kryejnë haxhin pa një kujdestar mashkull me kushtet që ato të shkojnë në grup.

Pavarësisht se Arabia Saudite ka njoftuar zyrtarisht kthimin e vakteve të iftarit në xhamitë përfshirë Mesjid Al Haram dhe Masjid An Nabawi, shteti fqinj Kuvajti ka bërë të kundërtën.

Pas dy vitesh, Arabia Saudite kohët e fundit ka hequr të gjitha kufizimet që lidhen me pandeminë COVID-19 për udhëtarët e huaj, përfshirë vaksinimet e detyrueshme. Edhe kufizimi 7-mujor për namazin dhe umren është hequr tetorin e kaluar.

Autoritetet saudite njoftuan zyrtarisht Planin Operativ të Ramazanit 2022 për dy xhamitë e shenjta në Mekë dhe Medine

Kreu i Këshillit Mysliman të Ukrainës, Siran Arifov, ka publikuar një videoklip që po qarkullon në rrjetet sociale.

Autoritetet saudite edhe më tej i ndalojnë restorantet që të shërbejnë ushqim gjatë orëve të agjërimit të Ramazanit.

Lojtari i Arsenalit dhe i Kombëtares së Ganës, Thomas Partey raportohet se është konvertuar në Islam.

OKB-ja ka miratuar një rezolutë të propozuar nga Organizata e Bashkëpunimit Islamik dhe Pakistani për të caktuar 15 Marsin Ditën Ndërkombëtare për Luftimin e Islamofobisë.

Gjatë përgatitjeve për pritjen e Ramazanit, Kryesia e Përgjithshme për Çështjet e dy xhamive të shenjta njoftoi se organizimiet e iftareve masive do të lejohen të mbahen në Mesxhid Al-Haram pas një pezullimi dy vjeçar për shkak të pandemisë COVID-19.

Said Ismailov, myftiu i komunitetit mysliman në Ukrainë (Umma), dënoi mbështetjen e myftinjve rusë për agresionin e Putinit.