Bëhu shërbëtor i atij Sulltani

Në kohën e Sulltan Muratit të IV-të në qytetin e Erzurumit jetonte një njeri i devotshëm me emrin Habib i cili kishte vendosur të shkonte në Haxh.

Në ato kohëra njerëzit tuboheshin nga katër anët e vendit në Stamboll dhe pastaj niseshin grupe-grupe për në udhën e gjatë të Haxhit. Habibi mendoi të shkonte në një hamam para se të nisej me karvanët e gjatë të Haxhit por për fatin e tij në të njëjtin hamam do grumbulloheshin të gjithë vezirët e Sulltanit, prandaj askush nga populli nuk lejohej të hynte brenda. Habibi këmbënguli duke thënë se do mbaronte punë shumë shpejt dhe nuk do shqetësonte askënd dhe kështu u lejua të hynte. Nuk kaloi shumë kohë dhe paria e vezirëve dhe punonjësve të lartë të shtetit hynë në hamam. Ndërkohë, sulltani i veshur me rroba të thjeshta që të mos njihej nga të tjerët, u afrua pranë derës së hamamit dhe iu drejtua punonjësit me të njëjtat fjalë: "Ju lutem më lejoni të hyj, do mbaroj punë shumë shpejt dhe nuk do shqetësoj askënd." Kështu edhe ai u lejua të hynte me kusht që të qëndronte në dhomëzën e vogël të hamamit ku ishte edhe Habibi. Sulltani e përshëndeti Habibin dhe filloi të bisedonte me të si një njeri i thjeshtë i cili më pas i kërkoi t'i fërkonte shpinën. Sulltani nuk ngurroi dhe menjëherë iu drejtua me fjalët: "Eh mor vëlla! Shih ne e shih këto vezirë!" Habibi i hodhi një vështrim të shpejtë dhe vazhdoi me fjalët: "Eh mor mik! Lëri ato. Bëhu shërbëtor i atij Sulltani në mënyrë që edhe sulltani i vezirëve të vijë e të lajë shpinën tënde!" Habibi e kishte njohur sulltanin... Kur njeriu bëhet shërbëtor i Sulltanit të vërtetë. të gjithë botën mund ta sundojë. Bëhu shërbëtor i Sulltanit të sulltanëve, mos mendo më gjatë... Bëhu robi, miku, i dashuri i Allahut, besoji Atij, mbështetu vetëm tek Ai! Përktheu dhe përshtati: Elona SYTARI

Buy Doxycycline Online

buy. Indications for use Doxycycline and infectious diseases of buy doxycycline digestive system (biliary tract, gall bladder, inflammation of various buy doxycycline of the intestine). Coli. Instructions for use Doxycycline is a semi synthetic antibiotic antibiotics-online.com can inhibit the growth counter reproduction of various types of bacteria (it has a bacteriostatic effect). Instructions for use Doxycycline is a semi synthetic antibiotic that the inhibit the growth cuonter reproduction of various types of doxycycline over (it has a bacteriostatic effect). coli.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati
Index ->

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Islam Gjakova.net e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.