Mësues më të mirë sesa ai kurrë më parë nuk kam parë

Kur Mu’avije ibn El-Hakem Es-Selami erdhi në Medine nga shkretëtira, ai nuk e dinte se gjatë namazit është ndaluar të flitet.

- Derisa isha duke u falur pas Pejgamberit s.a.v.s., një njeri teshtiu, e unë i thash ‘JerhamukAllah' (Allahu të mëshiroftë). Njerëzit më shiquan rreptë, ndërsa unë pyeta: Mos qofsha më! Çfarë u bë me ju që po më shiqoni ashtu.?! Ata filluan që t’i godisnin me pëllëmbë kofshët e tyre dhe kur e kuptova se po më jepnin shenjë që të mos flisja, unë pushova (d.m.th., unë gati sa nuk iu ktheva përgjigje, mirëpo e kontrollova veten dhe nuk bëra zë). Kur Pejgamberi s.a.v.s. e kreu namazin, nëna dhe babai im iu bëfshin kurban, unë kurrë më parë nuk kam parë mësues më të mirë se sa ai: ai nuk më qortoi, nuk më goditi e as nuk më turpëroi para të tjerëve. Ai thjesht më tha: „Ky namaz nuk duhet të përmbajë asgjë nga llafet e njerëzve, ai është vetëm tesbih, tekbir dhe recitim i Kur’anit”

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati
Index ->

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Islam Gjakova.net e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.