Nxënësit dhe tullumbacet

Një ditë mësues solli disa tullumbace në klasë dhe kërkoi kërkoi nga nxënësit që t'i fryejnë ato dhe secili të shkruaj emrin e tij në tullumbacin që e fryen.

Pasi që i fryen, ata i hodhën në klasë ndërsa mësuesi filloi që t’i përziente herë në një anë e herë në tjetrën.
Më pas mësuesi urdhëroi që mbrenda pesë minutave secili nxënës të gjej tullumbacin me emrin e tij.
Nxënësit filluan të vraponin dhe secili mundohej ta gjente tullumbacin me emrin e tij. Minutat kaluan dhe asnjëri nuk arriti ta gjej.
Pas kësaj mësuesi urdhëroi që secili nxënës të merr tullumbacin më të afërt dhe t’ia jap atij, emri i të cilit është në tullumbac. Dhe prenda pak minutash secili nxës mbante tullumbacin e tij në dorë.
“E kuptoni nxënësit e mi”, tha mësuesi. “Tullumbacet janë si lumturia. Askush nuk e gjen kur kërkon vetëm të vetën. Prandaj, secili më shpejt do ta gjej të vetën nëse kujdeset për atë (lumturinë) e tjetrit.”

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati
Index ->

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Islam Gjakova.net e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.