Për herë të parë pas ndërtimit mundësohet thirrja e ezanit në xhaminë e Duisburgut

Dymbëdhjetë vjet pas ndërtimit të xhamisë së madhe në Duisburg të Gjermanisë, për herë të parë ezani do dëgjohet përmes altoparlantëve.

Vlenë të theksohet se bashkësia kishtare e Duisburgut doli me idenë e thirrjes së ezanit si një shenjë e mbështetjes morale për muslimanët në këto ditë të vështira.
Kjo pasi që besimtarët nuk mund trë kryejnë ritet në xhami pasi masat ndaluese janë futur për shkak të koronavirusit.
Qyteti i Duisburgut, me kërkesë të kishës dhe komunitetit musliman, lëshoi një leje për thirrjen e ezanit. Kjo mund të konsiderohet si pasojë pozitive e koronavirusit.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Dersi i xhumasë - Ligjeruës Myftiu Naim ef. Tërnava, Tema: Punët e hajrit