Imami Tahir Kukaj bën lutjen fetare në seancën e këshillit të Nju Jorkut

Anetare te Keshillit te Qytetit te New York,
Sherbetore Publike, Zonja dhe Zoterinj.
Une jam i nderuar qe kam qene i ftuar te ofroje lutjen fetare ndersa mblidhemi nga distanca per te filluar takimin e sotem.

Me emrin e Zotit, te Meshirshmit dhe Meshiruesit.

Falenderimi i qofte Zotit, Zoti i te gjitha boterave. (Zoti yne, Krijuesi i universit, i njohur me shume emra,)
I dhembshur, i Meshirshem. Sundimtari i jetes dhe ne diten e llogaritjes.
Vetem ju u adhurojme dhe vetem tek Ju kerkojme ndihme.
Na udhezoni ne rrugen e drejte, ne shtegun i atyre qe kane marre miresite Tueja; e jo ne rrugen e atyre qe kane fituar zemerimin Tend dhe as te atyre qe jane te humbur.
Zoti yne, ne kerkojme qe te bekoni Keshillin e qytetit tone, dhe anetaret e tij, bekoni qytetin, shtetin dhe vendin tone te madh, SHBA.
Perendi i drejtesise dhe meshires, faleminderit per bekimet dhe dhuratat e panumerta; dhuraten e jetes dhe mundesine per t’i sherbyer njerezve te qytetit tone.
Na ndihmoni te veprojme me karakter dhe bindje; na ndihmoni te degjojme me mirekuptim dhe vullnet te mire; na ndihmoni te flasim me bamiresi dhe fisnikeri.
Na jep nje fryme sherbimi. Na e kujto qe ne jemi sherbetore te autoritetit Tuaj.
Na udhezoni te jemi udheheqesit e denje per njerezit e New York-ut.
Zoti yne, Kujtojuni anetareve te Keshillit te qytetit tone, pavaresisht nga vendi ku jetojme, te gjithe – pavaresisht nga raca, gjinia, mosha dhe aspektet e tjera; e zeze ose e bardhe, spanjolle ose aziatike, e krishtere, myslimane, hebre, hindu, sik apo ateist — te gjithe jemi njerez – eshte fqinji yne, motra e vellezer ne njerezim, dhe qe pergjate shekujve profetet i kane thirrur udheheqesit e njerezve qe te respektojne dhe mbrojne ata mes nesh – femijet tane, te moshuarit, te varferit, ata qe jane te uritur, ata qe nuk kane shtepi, ata qe jane te semure fizike , mendje ose shpirt, te huajt dhe emigrantet ne mesin tone, ata qe jetojne ne kufijte, ata qe jane vetem, ata qe jane harruar.
Jepuni udheheqesve tane mencurine dhe guximin te dine dhe te bejne ate qe eshte e drejte, e mire dhe e vertete. Le te flasin, kur eshte koha per te folur dhe degjuar, me durim dhe pritje, kur eshte koha per te degjuar. Le te jene ata dhe ne gjithmone te udhehequr nga fryma e bashkesise, nga fryma e drejtesise dhe nga fryma e dashurise.
Zoti yne, ndersa jetojme pergjate nje periudhe te veshtire, ju kerkojme nga ju qe te bekoni te gjithe te pergjegjesit e pare, mjeket, infermieret, vullnetaret, punonjesit sociale, filantropin, humanistin, bekoni shkencetaret tone qe te gjeni kuren per kete plage dhe cdo semundje, bekoni te gjithe ata ata respektojne udhezimet per te qendruar ne shtepi dhe te qendrojne te sigurt.
Ne lutemi per mencurine e politikeberesve tane dhe te drejtuesve tane, per sigurine e punonjesve tane te vijes se perparme, per sherimin e atyre qe preken nga Coronavirus dhe familjet e tyre. Largoje te gjithe friken, Zot, dhe zevendesoje kete frike me guxim e pohim nga fjala Jote.
Zoti yne,
Per te gjithe ata qe vdiqen ne kete plage, Ne lutemi qe te bekoni shpirtrat e tyre.
Per te gjithe ata qe kane kontraktuar koronavirus, Ne lutemi per kujdes dhe sherim.
Per ata qe jane vecanerisht te prekshem, Ne lutemi per siguri dhe mbrojtje.
Per te gjithe ata qe perjetojne frike ose ankth, Ne lutemi per paqen e mendjes dhe shpirtit.
Per familjet e prekura qe po perballen me vendime te veshtira midis ushqimit ne tryeze ose sigurise publike,
Lutemi per politika qe njohin gjendjen e tyre. Per ata qe nuk kane sigurim te duhur shendetesor,
Lutemi qe asnje familje te mos perballet vetem me barre financiare.
Per ata qe kane frike te perdorin kujdesin per shkak te statusit te imigracionit,
Ne lutemi per njohjen e dinjitetit te dhene nga Zoti te te gjitheve.
Per vellezerit dhe motrat tane ne mbare boten, Ne lutemi per solidaritet te perbashket.
Per zyrtaret publik dhe vendimmarresit, Ne lutemi per mencuri dhe udhezim.
Ne emrin tuaj, ne e bejme kete lutje.
Amen.Pas kesaj lutje, imami Tahiri Kukaj, ka marre nje falenderim nga anetarja e Keshillit te New York, Debi Rose.
“Imam Tahiri eshte nje ze i fuqishem per te drejtat e imigranteve dhe drejtesine sociale ne rrethin tim dhe ne te gjithe qytetin. Ai eshte sherues, dhe eshte gjithmone i pranishem aty ku ka nevoje. Ai eshte gjithashtu nje diplomat i afte shpirteror, me aftesine e deshiruar per t’u perqendruar ne besime dhe vlera te perbashketa me njerez te besimeve dhe prejardhjeve te tjera – nje aftesi shume e nevojshme ne shoqerine tone te copetuar sot. Cdo vit, ai mbledh bashkesi te ndryshme per te thyer buken ne mengjeset e darkes se miqesise dhe darkave. ne keto ngjarje qe ne jemi kujtuar per vlerat e perbashketa qe njerezit me te gjitha prejardhjet ne Staten Island i konsiderojne te dashur”, ka thene Rose.
Imami Kukaj, i cili eshte me prejardhje nga Tersteniku i Drenasit ka qene i zgjedhur ne mesin e 100 figurave me me influence ne Staten Island NYC.
Ai konsiderohet si nje udheheqes nderfetar qe ka bere nje karriere te bujshme duke ndertuar ura te mirebesimit mes popujve dhe etnive me religjione te ndryshme.
Per shume vjet ka udhehequr Qendren Kulturore Islamike Shqiptare, ndersa aktualisht eshte nenkryetar i kesaj qendre.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

APEL PËR NDIHMË për familjen 6 anëtarëshe nga Demjani, Gjakovë