Kuadrot mjekësore saudite përgatiten për Haxh

Dr. Wael Hamzah Mutair, drejtori i përgjithshëm i Çështjeve Shëndetësore në Mekë, inspektoi objektet e kujdesit shëndetësor të vendeve të shenjta për të vlerësuar gatishmërinë e tyre për t'u ofruar haxhilerëve kujdes mjekësor gjatë këtij sezoni të jashtëzakonshëm të Haxhit, njofton (SPA)Spitalet në terren, personeli mjekësor dhe klinikat në vendet e shenjta janë përgatitur për Haxhin 2020.

Plani i Haxhit të Ministrisë së Shëndetësisë për të siguruar shëndetin dhe sigurinë e pelegrinëve që marrin pjesë në pelegrinazhin vjetor të këtij viti përfshijnë një spital në Mina, gjashtë ambulanca, tre klinika në akomodimin e pelegrinëve, një spital fushor dhe një spital celular, si dhe një klinikë në Arafat.

Kuadrot mjekësore dhe teknike gjithashtu janë duke u përgatitur për të siguruar sigurinë e vizitorëve gjatë kryerjes së haxhit të tyre, duke intensifikuar përgatitjet për t'u marrë me sëmundjet që lidhen me nxehtësinë siç janë goditjet e nxehtësisë. Sistemet e mashtrimit shpërndahen në të gjitha vendet e shenjta dhe janë provuar se ulin temperaturat, duke ulur shanset që pelegrinët të pësojnë goditje në nxehtësi.

Haxhilerët që mbërritën në hotele në Mekke morën një pajisje speciale të siguruar nga Ministria e Haxhit dhe Umrah. Ai përmbante një maskë për fytyrën, rrobat e haxhit të ihramit, një qilim lutjeje, gurë rituali dhe sende higjene siç janë mjetet e rruajtjes, mjetet e kujdesit personal dhe një libër udhëzues për haxhin.

Sipas Gjeneral Major Mohammed bin Wasl Al-Ahmadi, ndihmës komandant i Forcave të Haxhit të Sigurisë për Xhaminë e Madhe dhe ambientet e saj. Siguria, plani i sigurisë së Haxhit bazohet në katër shtylla: Organizimi, siguria, humanizmi dhe kujdesi shëndetësor.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

APEL PËR NDIHMË për familjen 6 anëtarëshe nga Demjani, Gjakovë