Mesazhi i Ilhan Omar në Kongresin Amerikan

Ilhan Omar, muslimania e parë e mbuluar e Kongresit Amerikan, postoi një fotografi me një përshkrim
interesant në llogarinë e saj në Twitter gjatë inaugurimit të Joe Biden si presidenti i ri amerikan.
“Ne po festojmë sot,” shkroi ajo.

“Ka ende një dritë shprese që sinjalizon fundin e errësirës që shumë prej nesh kanë përjetuar gjatë katër viteve të fundit. Unë u zgjova këtë mëngjes mirënjohës sepse mbijetova dhe pata një shans për të pritur një ditë të re,” shkroi Omar.

Ajo fitoi mandatin si kandidate e Partisë Demokratike nga Minesota, nga shteti federal amerikan i Minnaeapolis. Kështu Ilhan pasoi Keith Ellison i cili ishte myslimani i parë i zgjedhur ndonjëherë në Kongres.
Ajo që shumë nuk e dinë është se Ilhan Omar është një ish-refugjate e cili kaloi katër vjet të jetës së tij në kampin e refugjatëve Dadaab në Kenia për shkak të luftës civile në Somali.

Në të njëjtën kohë, Ilhan është gruaja e parë muslimane e mbuluar që hyn në Kongres


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Atmosferë ramazani në qytetin tonë