Mrekullia e Allahut në krijimin e syrit


Një sy nga sytë tuaj që shihni çdo ditë, disa nga pasuesit e miteve e konsiderojnë si dizajn të papërsosur dhe ka disa të meta.

Këtu janë specifikimet e syrit tuaj:

• Gjatësia e epiqendres: 17 mm
• Këndi i shikimit: 180 gradë
• Faktori i prerë: 0,05x -
• Lentet e syrit : f / 2.1 - f / 8.3
• Preciziteti i shiqimit 576 megapiksel.
"Kamera e vetme që i afrohet këtij numri peshon 4 tonë" ndërsa keni të njëjtat karakteristika në një pajisje që peshon 7 gram.
• Ndjeshmëria e dritës: 1 - 1000 ISO
• Tellësia e ngjyrës: 7,5 bit për kanal = afërsisht 10 milion ngjyra.
• Diapazoni Dinamik (dallon hijen nga drita): shkallëzimet 11-14
• Shpejtësia e grilave: 1/100 deri në 1/200 e sekondës, e njëjta shpejtësi është e pranishme në kamerat aktuale
• Numri i kornizave për sekondë: 1000 korniza për sekondë

Duke supozuar mundësinë e prodhimit dhe montimit të të gjitha këtyre specifikimeve në një aparat fotografik dhe lente të vetme, kostoja do të ishte 35 milion dollarë për syrin. Për të mos përmendur madhësinë dhe peshën e tij në krahasim me një sy.

"E kush krijon me bukur se Zoti i madhërishëm" El Muminun 14


Përshtati: Taip Kasami


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Fjalimi i drejtorit të Institutit për Hulumtime dhe Studime Islame, Sabri ef. Bajgora me rastin e përurimit të këtij Instituti