Arabia Saudite do të ndërtojë mbi 5,000 ndërtesa për Haxhin 2024


Planet për rritjen e hapësirave të akomodimit në Mekë pasi numri i pelegrinëve pritet të rritet në Haxh 2024.

Ndërsa numri i pelegrinëve pritet të rritet, ministria saudite e Haxhit ka prezantuar një sërë rregullash të reja dhe ka vendosur të ndërtojë më shumë ndërtesa për akomodimin e tyre.
Ngjarja më e rëndësishme fetare, pelegrinazhi vjetor i Haxhit tërheq miliona haxhinj në mbarë botën në qytetet e shenjta të Mekës dhe Medinës.
Për të siguruar një përvojë më të sigurt dhe komode të Haxhit, autoritetet saudite kanë futur disa rregulla.
Përgatitja për Haxhin 2024
Me fillimin e përgatitjeve për Haxhin 2024 janë futur rregulla dhe ndryshime të reja për të menaxhuar numrin në rritje të pelegrinëve.
Osama Zaytuni, zëdhënësi i bashkisë së Mekës ka njoftuar se rreth 3800 ndërtesa të konfigurimeve të ndryshme do të përdoren për haxhinjtë, megjithatë, numri zyrtar i ndërtesave mund të shkojë deri në 5000 pasi numri i parashikuar i pelegrinëve mund të tejkalojë pritjet këtë vit.
Osama Zaytuni më tej u bëri thirrje pronarëve të ndërtesave që të regjistrojnë ndërtesat e tyre për akomodimin e pelegrinit për të shmangur mbipopullimin në një ndërtesë të veçantë për të përmirësuar përvojën e përgjithshme të pelegrinazhit
Raportet tregojnë se numri i haxhinjve në vitin 2023 ishte rreth 2 milionë. Kjo shifër ngjan shumë me numrin para pandemisë COVID
Për më tepër, rregulla të reja janë futur edhe për Haxhin 2024 për të siguruar një ngjarje të qetë dhe të organizuar të Haxhit
Aplikimet për vizë për Haxhin 2024
• Aplikimi për vizë për Haxhin 2024 do të fillojë më 1 mars dhe do të përfundojë më 29 Prill.
• Fluturimi i parë i pelegrinëve do të mbërrijë në vendin e shenjtë më 9 maj, 1 Dhul Kaide.
Sipas qeverisë Saudite, ndryshimet janë të nevojshme për të garantuar sigurinë dhe komoditetin e pelegrinëve në sezonin e ardhshëm të Haxhit.
Përgatitjet për Haxhin 2024 kanë filluar në Mekë me fokus në sigurimin e më shumë ndërtesave për akomodimin e pelegrinëve, futjen e rregullave të reja për konfirmimin e sllotit në vendet e shenjta dhe fillimin e hershëm të procesit të vizave për Haxhin 2024. Iniciativat me siguri do të kontribuojnë në një përvojë më të mirë të Haxhit për të gjithë pelegrinët që mbërrijnë në vendin e shenjtë.