Predikimi i Arafatit 2024 do të përkthehet në 20 gjuhë

Predikimi i Arafatit këtë viti do të transmetohet në 20 gjuhë të ndryshme.


Projekti është vendosur të arrijë një audiencë më të gjerë. Më parë, predikimi i Haxhit zakonisht transmetohej në arabisht. Me ndihmën e këtij projekti, një audiencë më e gjerë do të mund të dëgjojë dhe kuptojë predikimin në gjuhët e tyre përkatëse.
Me prezantimin e 20 gjuhëve, predikimi i Arafatit 2024 do të arrijë 1 miliard njerëz nga e gjithë bota.


Predikimi i Arafatit i vitit 2024 do të përkthehet në 20 gjuhët e mëposhtme:


Frëngjisht, anglisht, persisht, urdu, hausa, rusisht, turqisht, punjabi, kineze, malas, suahili, spanjisht, portugeze, amharike, gjermanisht, suedeze, italiane, malajalame, boshnjake dhe filipinase.
Presidenca e Përgjithshme për Çështjet e Dy Xhamive të Shenjta, Sheikh Abdul Rahman Al-Sudais do të mbikëqyrë transmetimin.


Sheikh Abdulrahman bin Abdulaziz Al-Sudais, president i presidencës së përgjithshme, deklaroi se projekti, i quajtur pas mbretit Salman, synon të theksojë vlerat thelbësore të Islamit për tolerancën fetare, moderimin dhe paqen.