Kthehen në vendlindje grupi i parë i haxhilerëve nga Kosova

 


kapluar nga emocionet dhe me lotë gëzimi, u panë sonte haxhilerët e Kosovës në Aeroportin e Prishtinës, teksa u kthyen nga vendet e shenjta. 


Në orët e mbrëmjes të së martës, grupi i parë i haxhilerëve nga Kosova u kthyen në vendlindje. Ata së bashku me haxhilerët e tjerë nga e mbarë bota kryer njërin prej pesë obligimeve të Islamit, haxhin. 


Ata u shprehen tejet të lumtur që arritën të kryejnë haxhin, teksa edhe përshkruajnë ndjenjat e tyre. Haxhilerët nga Kosova thonë se gjatë qëndrimit në vende të shenjta, kanë bërë lutje për veten, familjen dhe në veçanti për Kosovën.