Takim me imamët e Gjakovës, Rahovecit e Malishevës në vigjilie të muajit të Ramazanit

Sot, në ambientet e Medresesë së Madhe në Gjakovë u mbajt takimi me imamët e KBI të Gjakovës, Rahovecit dhe Malishevës, në vigjilie të muajit te bekuar të Ramazanit

Të pranishëm ishin edhe përfaqësuesit e Kryesisë së Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës, Ekrem ef.Simnica dhe Rexhep ef.Luma.
Takimi filloi me leximin e disa vargjeve nga Kur'ani famëlartë, për të vazhduar me fjalën e kryetarit të KBI të Gjakovës, Ahmet ef.Hoxha, i cili të pranishmit i njoftoi për qëllimin e takimit që ka të bëjë me koordinimin dhe organizimin e aktiviteteve gjatë muajit të Ramazanit.
Pas tij fjalën e mori përfaqësuesi i BIK Ekrem ef.Simnica i cili ndër të tjera tha: “Shfrytëzoj rastin t’ju përshëndes dhe t'ju falënderoj për pjesëmarrje. Jemi mbledhur sot këtu, në këtë takim të përbashkët tradicional për pritjen sa më madhështore të muaji të bekuar të Ramazanit. Edhe këtë vit, si edhe vitet tjera Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës ka marrë të gjitha masat e duhura që të jetë sa më e përgatitur për muajin e shenjtë të Ramazanit.”
z.Simnica, i njoftoi të pranishmit me platformën gjithëpërfshirëse të aktiviteteve që pritet të organizohen nga Kryesia e BIK në bashkëpunim me Këshillat vendorë gjatë muajit të Ramazanit.
Në vazhdim imamët paraqiten idetë, propozimet dhe sugjerimit rreth organizimit dhe aktiviteteve që do të zhvillohen në kuadër të muajit të Ramazanit në komunën e Gjakovës, Rahovecit e Malishevës
Në mbyllje të takimit z.Simnica i porositi imamët që të jenë sa më aktiv dhe të zgjedhin gjuhën më të bukur të komunikimit në raport me xhematin. Ai premtoi përkrahjen maksimale nga Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës në organizimin sa më të mirë të pritjes së muaji të bekuar të Ramazanit .


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Program fetar dedikuar ardhjes së Muhamedit a.s. si mëshirë për botën