Shkencë

Ujërat nëntokësore quhen të gjitha ujërat që ndodhën poshtë sipërfaqes së Tokës, në porët, çarjet dhe zbrazëtitë e tjera të shkëmbinjve. Ato janë shumë të përhapura dhe shtrihen jo vetëm në zonat më klimë të lagët, por edhe në stepat e thata shkretëtirat.

Shqiptari nga Kosova Labinot Bytyqi, profesionist i teknologjisë që jeton në Los Angeles, është duke hyrë në histori me zbulimin e një platforme të re të komunikimit dhe shërbimeve. Zbulimi i tij shkon përtej rrjeteve sociale të komunikimit.

Shkencëtari nga Rusia, dr.Konstantin Korotkov, drejtor i Institutit të Kërkimeve të Kulturës Fizike në Shën Petersburg, ka arritur që me pajisje të posaçme të fotografoj një person në momentin e saktë të vdekjes.

Ky është lap-topi i parë që mund të kontrollohet nga vala e një dore i cili pritet të dalë në shitje muajin e ardhshëm.

"HP Envy 17 Brishtë Motion SE" ka një sensor të veçantë e realiyuar nga nga firma me qendër në San Francisko "LeapMotion", i cili lejon gishtat e përdoruesit kur ata lëvizin para ekranit.

HP është firma e parë qe ka krijuar një kompjuter të tillë.

Sensori i vogël, i montuar nën tastierë, përdor dy kamera dhe tre LED-s infra të kuqe për të ndjekur lëvizjen e çdo objekti Përdoruesi mund të mbajë edhe një laps, dhe sistemi është mjaft i sakte për të ndjekur gishtat. Përfaqësues të kësaj kompanie shpresojnë që kjo teknologji një ditë do të gjejë zbatim edhe në smartphone.

Edhe hulumtimet akademike dëshmojnë se fëmijët lindin si besimtarë në Zotin

Smartfoni islam është duke ardhur! Kështu bëjnë me dije faqet e teknologjisë së të përditshmes Arab News.

Muslimanët në mbarë botën tashmë mund të përdorin motorin e tyre të kërkimit, i cili bllokon fjalët e ndaluara sipas ligjit islam.

„Te gjithë pasardhësit e Ademit do të kalben në tokë, me përjashtim të kërbishtit. Nga ai njeriu u krijua dhe nga ai sërish do te ringjallet.” Transmetohet nga Al-Buhari, Al Nassaiu, Abu Davudi, Ibn Maxhe,dhe Ahmedi ne Librin e tij –Al Musned dhe Maliku në librin e tij – Al Mouattava.

Në përpjekje për të përcaktuar kohën e saktë të namazit të ikindisë, shkencëtarët turq kanë zbuluar trigonomtrinë ...

Pastrimi i mëlçisë në mënyrë natyrale

Shkencëtarët e mirënjohur të fizikës kuantike, doktori amerikanë Stuart Hameroff dhe psikiatri britanik, Ser Roger Penrose, thonë se tashmë mund ta vërtetojnë ekzistencën e shpirtit.

Nëse vetëm rrëqetheni vetëm nga paramendimi i gërvishtjes së thonjve në tabelë, ju lirisht fajësojeni amigdalën tuaj, kompleksin e bërthamave që gjenden në maje të lobit temporal.

Zogjtë janë në gjendje të njohin fytyrat dhe zërat e njerëzve me të cilët janë në kontakt të vazhdueshëm.

Jeta e përbashkët kontribuon në lumturi, prandaj njerëzit të cilët janë të martuar tregojnë një shkallë më të lartë të kënaqësisë në krahasim me ata që jetojnë në marrëdhënie joformale

Shkencëtarët amerikanë nga Universiteti Buffallo dhe Universiteti Irvine kanë zbuluar që mirësia, e cila definohet si ndjenjë e përgjegjësisë shoqërore dhe e dashurisë, është e përcaktuar me gjene.

Neil Armstrong ka dëshmuar se qyteti i Mekës është qendra e planetit Tokë. Ky fakt është shqyrtuar përmes një studimi shkencor.

Duke u bazuar në hulumtimet e shumta që janë bërë në shekullin e fundit, shkencëtarët kanë ardhur në përfundim se organizmi i njeriut ka një mekanizëm të brendshëm të vetin i cili e ndihmon për kryerjen e funksioneve vitale në përputhje me periodat e ditës dhe natës në formë të një cikli të aktiviteteve që zgjasin për afërsisht brenda 24 orëve, e që është përafërsisht ne përputhje me kohën e zgjatjes së një dite.

Abdu’d Daim el-KEHIIL

Harresa apo humbja e ruajtjes është pjesa e të mësuarit fillestar që nuk mund të riprodhohet e përdoret.

Drita na bën mirë, pasi u jep begati përgjigjeve tona emocionale, ndërsa depërton në trurin tonë duke ndikuar drejtpërdrejt në qendrat nervore të ndjenjave.