Aktualitete

Kryesia e BIK në mbledhjen e sotme përveç tjerash diskutoi edhe për gjendjen në BFI të Maqedonisë pas së cilës del me këtë

DEKLARATË PËR OPINION

Udhëheqëset e Departamentit të Gruas të Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës, Vaxhide Podvorica dhe Hanife Kastrati, vizituan sot Këshillin e Bashkësisë Islame në Gjakovë

Myftiu i Kosovës, Naim ef. Tërnava, gjatë vizitës në Turqi ka qenë në Drejtorinë e Përgjithshme të Vakëfeve të Turqisë, ku u prit nga drejtori gjeneral, Dr. Adnan Ertem dhe bashkëpunëtorët e tij

Më 9 prill 2015, në selinë e Kryesisë së BIK në Prishtinë u përuruar Atelieje për restaurimin dhe shërimin e dorëshkrimeve

Në Prishtinë, në prani të shumë personaliteteve të shquara nga Kosova e Turqia, u bë promovimi i monografisë "Mbishkrimet në Kosovë", në të cilën janë përfshirë 82 mbishkrimet orientale në objektet monumentale si: xhami, teqe, ura, kroje, si dhe objekte të tjera që i përkasin periudhës osmane.

Bashkësia Islame e Kosovës sot ka marrë vendim që ta suspendon nga puna imamin e xhamisë “Suzi Qelebiu” në Prizreni, Irfan Hasan Salihun.

Me qëllim të informimit të drejtë, Kryesia e BIK-së njofton opinionin e gjerë dhe besimtarët e saj se Dr. Shefqet Krasniqit nuk i është ndërprerë marrëdhënia e punës në BIK.

Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjakovë, më 21.03.2015, organizoi takim përshëndetës me imamin veteran, Mulla Bedri ef.Kidën, me rastin e shkuarjes së tij në pension

Kryesia e Bashkësisë Islame, në mbledhjen e djeshme të kryesuar nga Myftiu i Kosovës, Naim ef. Tërnava, pas shqyrtimit miratoi Llogarinë Përfundimtare të Kryesisë së BIK-së për vitin 2014.

Komuna e Gjakovës përfiton nga Drejtoria e Përgjithshme e Vakëfeve të Republikës së Turqisë me restaurimin e Medresesë së Vogël dhe Kutubhanes (Bibliotekës) në Xhaminë e Hadumit

Më 07.03.2015 ne shtëpinë e Kulturës " Xhelajdin Kurtaj" në Kaçanik, u mbajt tribunë fetare e organizuar nga KBI në Kaçanik, me Imamin e SHBA- ve Jahja Hendi, i cili ishte mysafir special i ambasadës Amerikane ne Kosovë

Nën organizimin e Këshillit të Bashkësisë Islame në Gjakovë, të dielën më 22.02.2015, në xhaminë e Qylit u mbajt turniri në ping pong.

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës në mbledhjen e mbajtur më 10 shkurt 2015, të kryesuar nga Myftiu i Kosovës, Naim ef. Tërnava, pas një debatit të gjithanshëm dhe pas shqyrtimit pikë për pikë, miratoi tri projektrregullore të propozuara nga Fakulteti i Studimeve Islame, përkatësisht:

Departamenti i Gruas i BIK –së me 28.01.2015 organizon tribunen e radhës për femra kushtuar jetës së Pejgamberit a.s.

Më 24 janar, në Medresenë e Mesme Alauddin, paralelja në Gjilan, Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjilan me rastin e muajit të Mevludit organizoi një sesioni shkencor me temën “Muhamedi a.s. shëmbëlltyra më e mirë”

Myftiu i Kosovës, Mr. Naim ef. Tërnava, i shoqëruar nga këshilltari i Kryesisë Vedat Sahiti, kryetari i KBI-së së Prishtinës Bahri ef. Sejdiu, i Prizrenit Lutfi ef. Ballëku dhe ai i Pejës, Musli Arifi, po marrin pjesë në takimin e shtatë të Myftinjve të vendeve të Ballkanit, që po mbahet në Edirne të Turqisë.

Në Prishtinë filloi implementimi i marrëveshjes mes Bashkësisë Islame të Kosovës dhe Qendrës Kulturore "Yunus Emre" për realizimin e digjitalizimit e dorëshkrimeve orientale me grafi arabe që ruhen në Bibliotekën e Bashkësisë Islame të Kosovës

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës miratoi statutin e "Kosova Halal Institute" dhe të Institutit për Trashëgimi Kulturore Islame