Aktualitete

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, priti në takim shkrimtarin, publicistin, e diplomatin e njohur Besnik Mustafaj

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës ka organizuar sot ligjëratë kushtuar dijetarit, prijësit dhe udhërrëfyesit, Vehbi ef. Dibra.

Drejtori i Diasporës në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës, Ekrem ef. Simnica, ka pritur në takim nënkryetarin e Bashkësisë Kulturore dhe Fetare Shqiptare në Dramen të Norvegjisë, z. Rrustem Seferi.

Departamenti i Gruas pranë Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës ka nisur kampanjën për vetëdijesimin dhe parandalimin e dhunës e vrasjes në familje.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, u prit në takim nga sekretari gjeneral i Ligës së Botës Islame RABITA, dr. Muhamed Abdulkerim al Isa.

Nxënësit e ShML "Medreseja Alauddin” në Prishtinë, ishin pjesëmarrës në Konferencën Ndërkombëtare Model United Nations, në Stamboll, të ftuar nga organizatori - shkolla e mesme “Fatih Sultan Mehmet” e Stambollit.

Udhëheqësit e bashkësive fetare islame, Myftiu Naim ef. Tërnava, kryetari i KMSh-së, Bujar ef. Spahiu, reisul ulama, Shaqir ef. Fetai, dhe delegacionet e tyre përcjellëse, kanë vizituar në shtëpinë e tij në Riad, ministrin për Çështje Islame të Arabisë Saudite, dr. Abdulatif bin Abdulaziz al Sheikh.

Në Riad të Arabisë Saudite, ka filluar punimet sesioni i 23-të i Bordit të Lartë të Akademisë së Jurisprudencës Islame, i cili është organi më i lartë i jurisprudencës islame që vepron në kuadër të Ligës Botërore Islame RABITA.

Me moton “Tregimi lexohet”, është bërë hapja zyrtare e edicionit të 36-të të Panairit ndërkombëtar të librit, i cili do të mbahet deri më 24 prill. në kryeqytetin e Maqedonisë së Veriut në Shkup.

Në Medresenë “Alauddin” në Gjilan u organizuan Garat e Kuranit me nxënës të Medresesë. 

Unioni Shqiptar i Teologeve dhe Departamenti i Gruas pranë Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës në bashkëpunim me Fakultetin e Studimeve Islame organizuan dëgjesën e tretë me radhë me temë: "Konfigurimi i zbatimit të Islamit për një shoqëri në ndryshim"

Sot, me rastin e festes së Fiter Bajramit, Këshillin e Bashkësisë Islame në Gjakovë, në krye me dr. Valon Myrta, e vizituan për urime ...

Në mëngjesin e sotëm, në xhamitë e komunës së Gjakovës u mblodhën besimtarë të shumtë për të marr pjesë në të dyja lutjet e mëngjesit, në faljen e namazit të sabahut dhe të bajramit.

Kjo festë për besimtarët myslimanë vije pas muajit Ramazan, muaj në të cilin besimtarët agjërojnë, japin sadaka dhe shtojnë ibadete të ndryshme.

Sot përfundon muaji i bakuar Ramazan. Nesër, në ora 05:21 minuta, në tridhjet e dy xhami të komunës së Gjakovës fillon thirrja për namazin e sabahut, ndërsa në 06:41 minuta falet Namazi i Fitër Bajramit.

Në prag të Festës së Fitër Bajramit, Shoqata Bamirëse “Bereqeti” e cila funksionon në kuadër të Këshillit të Bashkësisë Islame në Gjakovë, bashkë me donatorët e saj nga vendi e diaspora, ka gëzuar edhe një familje në nevojë, duke i dhuruar donacion një banesë. 

Është restauruar dhe konservuar xhamia e fshatit Smolicë të Gjakovës, xhami kjo që pothuajse ishte shkatërruar tërësisht nga lufta e fundit në Kosovë.

Numri më i ri i revistës "Dituria Islame", e cili doli nga shtypi në muajin e bekuar të Ramazanit, iu prezantua qytetarëve të komunës së Suharekës. 

Të nderuar vëllezër e motra,
Të dashur qytetarë!

Këshilli i Bashkësisë Islame Gjakovë njofton besimtarët dhe opinionin e gjerë se dita e parë e festës së Fitër Bajramit është ditën e mërkurë më 10 prill 2024