Aktualitete

Në vazhdën e aktiviteteve të muajit Ramazan, një delegacion i përbërë nga Ekrem ef. Simnica, Besim ef. Mehmeti, Shkelzen ef. Hoxha, Ekrem ef. Maqedonci, Bahri ef. Hoxha, Rexhep ef. Suma, Bahri ef. Hoxha dhe Fitim ef. Flugaj, nga data 28 mars deri më 1 prill 2024, qëndruan për vizitë në diasporë, ku mbajtën ligjërata e tribuna për nder të këtij muaji. 

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës shtroi mbrëmë iftarin tradicional në Ulqin për imamët shqiptarë të Ulqinit, të Krajës, Anës së Malit, mutevelitë e xhamive dhe aktivistët e këtyre Mexhliseve të Meshihatit të Bashkësisë Islame të Malit të Zi.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, u zgjodh anëtar i Akademisë së Jurisprudencës Islame të Organizatës së Ligës Islame RABITA, me seli në Meke të Arabisë Saudite.

Departamenti i Gruas, në kuadër të Këshillit të Bashkësisë Islame në Gjakovë, shtroi iftar për gra të strukturave të ndryshme nga shoqëria civile dhe politike.

Të mërkurën mbrëma, Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjakovë shtroi iftar për strukturat e ndryshme të shoqërisë

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, ka pritur sot në takim imamët dr. Hummud al Shumeri dhe Ejub al Vuhejbi, të cilët kanë shërbyer nëpër xhami të ndryshme të Kosovës përgjatë gjithë muajit Ramazan.

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës shtroi të martën iftarin tradicional në Preshevë për imamët dhe besimtarët e asaj pjese. 

Kryeimami i Bashkësisë Islame të Kosovës, Vedat ef. Sahiti së bashku me Drejtorin për Shtyp dhe Veprimtari Botuese, Ramadan Shkodra, vizituan Medvegjën.

Edhe këtë vit u realizua nënshkrimi i marrëveshjes mes Shoqatës Humanitare “Bereqeti”, e cila funksionon në Kuadër të Këshillit të Bashkësisë Islame të Gjakovës dhe Komunës së Gjakovës.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, ka pritur sot në takim zëvendësministrin e Punëve të Jashtme të Turqisë, z. Yasin Ekrem Serim.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava edhe këtë vit ka shtruar iftar për administratën e këshillave të Bashkësisë Islame të Kosovës. 

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, ka pritur sot në takim ambasadorin e ri të Britanisë së Madhe në Kosovë, z. Jonathan Hargreaves.

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, ka mbajtur mbledhjen e saj të rregullt, nën kryesimin e kryetarit të saj, Myftiut Naim ef. Tërnava.

Departamenti i Gruas që funksionon në kuadër të Bashkësisë Islame të Kosovës, të premten shtroi iftar për mualimet që kontribojnë në tërë territorin e Kosovës si dhe profesoreshat e Fakultetit të Studimeve Islame e Medresesë "Alaudin".

Shoqata Humanitare Bamirëse “Bereqeti” e cila funksionon në kuadër të Këshillit të Bashkësisë Islame në Gjakovë, mbrëmë ka shtruar një iftar të përbashkët, tashmë tradicional, me personat me aftësi të kufizuara

Numri më i ri i revistës "Dituria Islame", e cili doli nga shtypi në muajin e bekuar të Ramazanit, iu prezantua qytetarëve të komunës së Malishevës.

 


Për nder të muajit të bekuar Ramazan, një delegacion i Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës, i përbërë nga drejtori për Diasporë, Ekrem ef. Simnica, kryeimami Vedat ef. Sahiti, anëtarët e Kry

Departamenti i Gruas i Këshillit të Bashkësisë Islame të Gjakovës i udhëhequr nga Dr. Violeta Smajlaj ka pritur për vizitë kryesuesen e Kuvendit Komunal në Gjakovë, Arbënesha Kuqi me bashkëpunëtore, në ambientet e “Medresesë së Vogël”.

Departamenti i Gruas i Këshillit të Bashkësisë Islame të Gjakovës i udhëhequr nga Dr. Violeta Smajlaj ka pritur për vizitë kryesuesen e Kuvendit Komunal në Gjakovë, Arbënesha Kuqi me bashkëpunëtore, në ambientet e “Medresesë së Vogël”.

Me ftesë të emirit të Katarit, Temim al Thani, kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tëranva, po qëndron për një vizitë zyrtare në Katar. Gjatë kësaj vizite, ai sot u prit në takim nga ministri për Vakëfe dhe Çështje Fetare, Ganim bin Shahin al Ganimi.