Aktualitete

Të hënën më, 08.06.2015, Departamenti i të Rinjve i Kryesisë së Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës mbajti mbledhjen e pestë të rregullt me udhëheqësit e degëve të këtij Departamenti pran këshillave të Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës

Me rekomandim të Myftiut Tërnava, afro 800 xhami në mbarë territorin e Republikës së Kosovës, në Ditën Ndërkombëtare të Mjedisit, datë 5 qershor, trajtuan teorikisht dhe praktikisht çështjen e ruajtjes dhe kujdesit ndaj ambientit që na rrethon.

Të shtunën më 30.05.2015 Departamenti i të Rinjve i BIK-ut për herë të dytë organizoi turnir në Futsall me këshillat e Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës

Myftiu i Kosovës, Naim ef. Tërnava të premten priti Myftiun e Stambollit, prof.dr. Rahmi Jarani, i cili shoqërohej edhe nga përgjegjësi për marrëdhënie me jashtë, Sabri Demir dhe Myftiu i Bajram Pashasë

Kryesia e BIK në mbledhjen e sotme përveç tjerash diskutoi edhe për gjendjen në BFI të Maqedonisë pas së cilës del me këtë

DEKLARATË PËR OPINION

Udhëheqëset e Departamentit të Gruas të Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës, Vaxhide Podvorica dhe Hanife Kastrati, vizituan sot Këshillin e Bashkësisë Islame në Gjakovë

Myftiu i Kosovës, Naim ef. Tërnava, gjatë vizitës në Turqi ka qenë në Drejtorinë e Përgjithshme të Vakëfeve të Turqisë, ku u prit nga drejtori gjeneral, Dr. Adnan Ertem dhe bashkëpunëtorët e tij

Më 9 prill 2015, në selinë e Kryesisë së BIK në Prishtinë u përuruar Atelieje për restaurimin dhe shërimin e dorëshkrimeve

Në Prishtinë, në prani të shumë personaliteteve të shquara nga Kosova e Turqia, u bë promovimi i monografisë "Mbishkrimet në Kosovë", në të cilën janë përfshirë 82 mbishkrimet orientale në objektet monumentale si: xhami, teqe, ura, kroje, si dhe objekte të tjera që i përkasin periudhës osmane.

Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjakovë, më 21.03.2015, organizoi takim përshëndetës me imamin veteran, Mulla Bedri ef.Kidën, me rastin e shkuarjes së tij në pension

Komuna e Gjakovës përfiton nga Drejtoria e Përgjithshme e Vakëfeve të Republikës së Turqisë me restaurimin e Medresesë së Vogël dhe Kutubhanes (Bibliotekës) në Xhaminë e Hadumit

Nën organizimin e Këshillit të Bashkësisë Islame në Gjakovë, të dielën më 22.02.2015, në xhaminë e Qylit u mbajt turniri në ping pong.