Tregime

Motori i një anije të madhe u prish . . .

Tregohet se disa njerëz po ndërtonin një xhami

Pyeti nipi gjyshin e tij:

Një vajzë u martua për një tregtar të pasur.

Tregohet se një njeri erdhi te Imam Husejni r.a. dhe i tha: - O nip i Pejgamberit a.s., kam huazuar njëmijë dinarë dhe nuk po mundem t’i kthej në afatin e caktuar. Nderi im është i rrezikuar. Mendova nëse kërkoj prej dikujt, ai duhet të jetë më i ndershëm dhe më zemërgjerë se tjerët. Por, në këtë qytet nuk di për dikë me këto cilësi që mund të krahasohet me ty.

Një njeriu e pyeti Hatim et-Ta’iun, udhëheqësin e fisit Ta'i, i cili në kohërat para-islame ishte i njohur për zemërgjerësinë dhe bujarinë e tij.

Ibrahim ibn Ed'hemi (Zoti e mëshiroftë!) po lundronte bashkë me disa të tjerë.

Ibrahim ibn Ed'hemi (Zoti e mëshiroftë!), nuk para pranonte dhurata nga të tjerët e jo më lëmoshë e sadaka.

Një hoxhë pasi e shikoi gjatë e gjatë malin e Uhudit, pyeti besimtarët që ishin bashkë me të: "Kush ishin sahabët që braktisën kodrën e shigjetarëve në luftën e Uhudit?"

...

Një ditë, derisa hoxha dilte nga xhamia, e sheh një njeri të dehur me shishe të alkoolit në dorë duke ecur para xhamisë.

Një djalë i varfër nga Tajlanda, i lodhur nga jeta e vëshitrë, vendos të thyej kufirin ilegalisht për të kaluar në Malajzi me qëllim që të gjente një punë që do t’i siguronte një jetë më fisnike.

N

Një njeri e pa një gjarpër në zjarr dhe vendosi ta largonte, por kur e largoi, gjarpri e kafshoi.

Një ditë, një i njeri erdhi te filozofi i madhe dhe i tha: "A e dinë se çfarë kam dëgjuar për mikun tënd?"

Tregohet se një natë mbreti u kthye vonë në pallatin e tij. Ishte një natë dimri dhe e ftohtë. Teksa po hynte tek porta e pallatit, ai pa një rojë të vjetër i cili ishte veshur keq, me rroba të lehta dhe që nuk e mbronin nga i ftohti.

Babai im në moshën dymbëdhjetë vjeçare u bë hafiz i Kur'anit. Memorizimi i tij i hershëm i Kur'anit ka ndikuar shumë në mënyrën e jetesës së tij.

Lapsi : Më fal!

Goma : Për çfarë!

Një plak, i shtyrë në moshë, gjendej i shtrirë në shtratin e vdekjes. Rreth tij ishin mbledhur anëtarët e familjes, të afërmit dhe miqtë.

Një ditë mësues solli disa tullumbace në klasë dhe kërkoi kërkoi nga nxënësit që t'i fryejnë ato dhe secili të shkruaj emrin e tij në tullumbacin që e fryen.

Kur Mu’avije ibn El-Hakem Es-Selami erdhi në Medine nga shkretëtira, ai nuk e dinte se gjatë namazit është ndaluar të flitet.

Video

Program fetar dedikuar ardhjes së Muhamedit a.s. si mëshirë për botën

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!