Gjakovari që e thërriste ezanin më së miri në Evropë

Haxhi Abdyl Gani Hoshi, i cili për 50 vite jetoi në Sarajevë, njihet si muezini më i mirë që ka jetuar dhe ka thirrë ezanin në Evropë.

Haxhi Abdyl Gani Hoshi, me prejardhje nga Gjakova mbetet njeri nga thirrësit më të mirë të ezanit në Evropë.

Kujtojmë se Haxhi Ganiu ndërroi jetë me 12 korrik të vitit 2007, por mbetet si njëri nga njerëzit e vetëm qe njihet për thirrjen e ezanit në Ballkan, madje dhe në Evropë.

Në video shihet teksa thërret ezanin në Xhaminë e vjetër të Begovës në Sarajevë, të ndërtuar në vitin 1531.

&feature=emb_logo


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Dersi i xhumasë - Ligjeruës Myftiu Naim ef. Tërnava, Tema: Punët e hajrit