Përse zërimi nuk dështon asnjëherë në Qabe?

• Tre sisteme të zërimit janë të instalaura dhe funksionale në Qabe.

• Njëri është primar, dhe dy janë mbështetës/ rezervë.

• Mikrofoni i parë në të djathtë është mikrofoni bazë, ai i mesit është mikrofoni i parë rezervë, dhe ai në të majtë, është mikrofoni rezervë i dytë/ backup.

• Në rast se , sistemi primar i zërimit dështon, atëherë sistemi rezervë/backup i pari aktivizohet në mënyrë automatike, e nëse edhe sistemi i parë rezervë, dështon, atëherë sistemi i dytë rezervë aktivizohet, duke pamundësuar dështimin e zërimit në Qabe.

• Rreth 50 punëtorë janë të angazhuar për kontroll dhe kualitet të zërit.

• Rreth 6,000 zërues, janë të vendosur në tërë Qaben e ndritshme, dhe në rrugët përreth Qabes, duke e bërë një nga sistemet e zërimet më të mëdha në botë.

• Secili Imam dhe Muezin, e kanë të programuar sistemin e zërimit sipas zërit të tyre, duke mundësuar zërim të qartë dhe të balancuar në tërë haremin e Qabes.Përktheu Armend I. Haxhiu


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Intervistë në Tv Syri Vision: Kryetari i KBI Gjakovë, Dr. Valon ef. Myrta