Turqia për Hagia Sophian zgjedh një imam nga Ballkani

Imami i parë i Hagia Sophias, në rihapje të saj pas shumë dekadash shndërrimi në muze, do jetë nga Ballkani.

Fjala është për hafëzin Ferruh Mustuer me origjinë nga Bosnja, flet gjuhën bosnjake. Ka lindur në qytetin e Kutahji në 1971 ku ka përfunduar edhe studimet e para.

Në vitin 1996, ka qenë muezzin në rrethin Tav?anili. Nga viti viti 2006 dhe 2010 ishte imaim në Austri. Ndërsa nga 2010 deri në 2013 ai ka shërbyer si imam në xhaminë në Kutahya. Në fund, nga viti 2013 ka qenë imam në xhaminë e Yeni në Stamboll.

Në vitin 2015, Mu?tuer fitoi në garat Ndërkombëtare të Kuranit.

Ai është i martuar dhe është babai i tre fëmijëve.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

APEL PËR NDIHMË për familjen 6 anëtarëshe nga Demjani, Gjakovë