Imazhi i rezonancës magnetike që tregon lidhjen midis nënës dhe foshnjës

Ky është imazhi i parë i rezonancës magnetike në botë që tregon lidhjen midis nënës dhe foshnjës.

ËShtë një regjistrim i neuro-shkencëtares Rebecca Saxe duke puthur djalin e saj dy muajsh.

Puthja shkakton një reaksion kimik në tru, dhe një derdhje të hormonit oksitocin. Oksitocina quhet gjithashtu hormoni i dashurisë sepse nxit ndjenjën e dashurisë dhe lidhjes. Puthja aktivizon qendrën e shpërblimeve në tru, e cila më pas lëshon dopaminën në mënyrë që të ndjehemi mirë.

Përveç kësaj, lëshohet vazopresina, e cila lidh mamanë dhe foshnjën ose të dashuruarit së bashku. Dhe serotonin, i cili ndihmon për të rregulluar gjendjen shpirtërore.

Allahu i Madhërishën në Kur’anin famëlartë thotë: "Ky është krijimi i Allahut! Më tregoni çfarë kanë krijuar të tjerët pos Tij?” (Lukman, 11)


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Ka filluar mësim-besimi fetarë në rreth 20 xhami të qytetit dhe të fshatrave të Gjakovës