Policia e Zelandës së Re për herë të parë prezanton hixhabin në uniformë

Kohët e fundit Policia e Zelandës së Re ka bërë hixhabin pjesë të uniformës së tyre zyrtare.

Në një deklaratë të dhënë nga Policia vendase, është përmendur qartë “Ne e njohim vlerën që sjellin perspektiva dhe përvoja të ndryshme për të na bërë më të mirë në atë që bëjmë.
"Ne kemi nevojë për njerëz me një sërë aftësish, formimesh dhe nivelesh përvojë - diversiteti është thelbësor në mënyrë që të mund t'i shërbejmë në mënyrë efektive nevojave të komuniteteve të Zelandës së Re tani dhe në të ardhmen.
"Duke reflektuar komunitetet që u shërbejmë dhe duke vlerësuar mendime të ndryshme, ne synojmë të arrijmë zgjidhjen dhe rezultatet më të mira të problemeve."
Kjo reformë do t'u lejojë oficereve muslimane femra mundësinë për të nderuar besimin e tyre. Qeveria e Zelandës së Re po bën shumë mirë në promovimin e harmonisë fetare, paqes dhe tolerancës në vend dhe kjo reformë e re është një shembull i punës së bërë në drejtim të zvogëlimit të Islamofobisë.
Sigurimi i mundësive të barabarta pa hequr lirinë për të praktikuar fenë e dikujt shumë të vlerësueshme.
Policja, Zareena Ali ka bërë prova me disa modele të hixhabit dhe ka bërë disa rekomandime para se të firmosej modeli përfundimtar.
Ajo ka lindur në Fixhi dhe është zhvendosur në Zelandën e Re me familjen e saj kur ishte fëmijë.
Ajo tha se ishte krenare që përfaqëson komunitetin mysliman - veçanërisht gratë - dhe shpreson të frymëzon të tjerat t’i bashkohen policisë dhe ta ndihmojnë në zgjerimin e demografisë së vijës së frontit.
Ajo u bashkua me Forcën e Policisë pas sulmit terrorist të Christchurch. Ajo donte të ndihmonte bashkësinë e saj muslimane.
Ali është ngazëllyer për idenë e të qenit në gjendje të veshë hixhabin ndërsa bën punën e saj.
"Unë mendoj se duke parë këtë, numri i grave myslimane që duan të na bashkohen do të rritet. Ne kemi nevojë për më shumë gra myslima", tha ajo.“


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Atmosferë ramazani në qytetin tonë