Drita na bën mirë, përtërin ndjenjat dhe emocionet

Drita na bën mirë, pasi u jep begati përgjigjeve tona emocionale, ndërsa depërton në trurin tonë duke ndikuar drejtpërdrejt në qendrat nervore të ndjenjave.

Këtë e pohon një studim i publikuar në revistën e Akademisë së Shkencave të Belgjikës, nga Universiteti i Liezhit.
Sipas tij, drita përdoret si terapi kundër çrregullimeve të humorit sezonal dhe shumë ekspertë pretendojnë se projektimi dhe ngjyra e saj, është e rëndësishme për të krijuar mjedise të rehatshme në shtëpi apo zyra.
Por, ende nuk është kuptuar mirë efekti i dritës blu, se si ndikon ajo në trurin tonë.
Ekspertët u kanë vënë vullnetarëve përballë dritën blu apo të gjelbër, ndërsa kjo e fundit, e vendosura në MRI, u vu në shënjestër nga stimuj emocionale.
Dhe u dëgjuan zëra emocionalisht neutrale ose të zemëruar, çka tregon se drita e verdhë është më e mirë. /NOA/