Bëhet hapja ceremoniale e konkursit të 28-të ndërkombëtar të recituesve të Kuranit në Zagreb

Në Qendrën Islamike të Zagrebit mbrëmë janë hapur zyrtarisht Garat e 28-ta Ndërkombëtare e recituesve të Kuranit, ku do të performojnë 60 garues nga më shumë se 40 vende.
Gara zyrtarisht fillojnë të premten në mëngjes në ora 9:30 dhe do të zgjasë deri të shtunën, kur pas namazit të akshamit do të këndohet mevludi dhe do të shpallen fituesit.
Kryetari i komisionit të ekspertëve në konkursin e sivjetmë të recitimit të Kuranit është kryeimami i Xhamisë së Zagrebit hfz. Aziz-ef. Alili. Komisioni vlerësues do të përbëhet edhe nga: hfz. Shejh Jassim Abdulla al-Ali nga Katari, Dr. hfz. Osman Shahin nga Turqia, hfz. Shejh Abdulaziz Alanezi nga Kuvajti, Dr. hfz. Abdulaziz Drkiq nga Bosnja e Hercegovina dhe hfz. Bajram Ajeti nga Maqedonia e Veriut.
Myftiu i Zagrebit, akademiku Aziz Hasanoviq mbajti fjalë përshëndetëse gjatë ceremonisë së hapjes dhe falënderoi mysafirët, organizatorët dhe pjesëmarrësit e shumtë të konkursit.
- Falënderoj Zotin që na bëri nga ata që në Kur'an gjejnë frymëzim, drejtim dhe rehati, të vetëdijshëm se Kur'ani është libër mbi libra. Edukoni fëmijët tuaj në shenjën e tri cilësive, ta duan Pejgamberin, paqja qoftë mbi të, familjen e tij dhe të mësojnë Kuranin. Ata që e mësojnë Kur’anin përmendsh, do të jenë nën mbrojtjen e Allahut, me të dërguarit dhe njerëzit e tij të zgjedhur. Lexoni sa më shumë Kuranin në shtëpitë tuaja. Faleminderit Allahut që na mbledh këtu për të 28-ën herë në Zagreb për shkak të librit të Tij. Faleminderit Allahut që i dërgon bereqet komunitetit të tij dhe këtij qyteti - tha myftiu Hasanoviq, pas së cilës shpalli të hapur garën e 28-të ndërkombëtare të recitimit të Kuranit me mysafirë nga Katari.

Kryetarja e Zyrës së Myftinisë së Zagrebit dhe Kryetarja e Bordit Ekzekutiv (OE) të Mexhlisit të Bashkësisë Islame (MIZ) Zagreb, Nermin Botonjiq, gjithashtu falënderoi mysafirët dhe pjesëmarrësit e pranishëm, si dhe Qendrën Mediale të Bashkësisë Islame në Bosnje dhe Hercegovinë, të cilën media e raporton dhe e përcjell këtë konkurs.
Gara do të zhvillohet në dy kategori: tilavet dhe hifz. Bëhet fjalë për hifzin e të gjithë Kuranit deri në moshën 27 vjeçare, hifzin 15 xhuz deri në moshën 27 vjeçare, hifzin e pesë xhuzëve vetëm për fillestarët në hifz dhe tilavetin deri në moshën 27 vjeçare.
Organizatorë të konkursit janë Meshihati i Bashkësisë Islame në Kroaci, Ministria e Brendshme e Zagrebit dhe Ministria e Vakëfit dhe Çështjeve Islame të Shtetit të Katarit.