Xhamia në fshatin Mulliq rreth dy shekuj e vjetër


Xhamia e fshatit Mulliq të komunës së Gjakovës është më e vjetër se 200 vite.

Kjo xhami e ka veçantinë e saj se nga jashtë është e ndërtuar më gurë gjë që i karaktirzojnë ndërtimet e vjetra të kullave shqipëtare.

Kryeimami i Këshillit të Bashkësisë Isame në Gjakovë, Visar ef. Koshi thotë se ky institucion fetar është shumë ndryshe nga abmientet tjera të ngjashme dhe si e tillë i përshtatet ambientit të fshatit ku qëndron e ndërtuar.