Xhamia më e madhe e Indisë do të emërtohet sipas Pejgamberit Muhamed (a.s.)


Rezoluta e miratuar nga Gjykata e Lartë pas 4 vitesh ka çuar në ndërtimin e xhamisë më të madhe në Indi e cila do të akomodoj afro 9000 besimtarë.
Sipas vendimit të marrë nga Rabta-e-Masajid dhe Fondacioni Kulturor Indo-Islamik, xhamia në Ayodhya, e cila është xhamia më e madhe në Indi, do të emërohet sipas Pejgamberit Muhamedit (s.a.w.s.), Muhamed Bin Abdullah.
Xhamia e madhe është një zëvendësim për Xhaminë Babri me një kapacitet prej 9,000 besimtarë. Vlen të theksohet se prona në Ayodhya ishte një pronë e diskutueshme, megjithatë sipas vendimit të miratuar nga Gjykata e Lartë pas 4 vitesh toka mund të përdoret për ndërtimin e xhamisë.
Në vitin 2019, Gjykata e Lartë urdhëroi qeverinë të sigurojë një tokë alternative prej 5 hektarësh për të ndërtuar një xhami.
Sipas raporimeve, xhamia Muhamed Bin Abdullah do të ketë pesë porta, të emërtuara sipas profetit Muhamed dhe katër kalifëve që e pasuan atë, të cilët përfshijnë Ebu Bekar (r.a.
), Umar (RA), Usman (RA) dhe Ali (RA).
Përveç kësaj, janë duke u zhvilluar plane për të blerë një ngastër shtesë prej gjashtë hektarësh tokë për të ndërtuar një spital kanceri, një maternitet, inxhinieri, mjekësi dhe kolegje juridike, një bibliotekë, një muze, një sallë konferencash dhe një qendër informacioni brenda xhamisë. komplekse. Këto objekte synojnë t'u shërbejnë të paprivilegjuarve nga të gjitha komunitetet në Indi
Arkitekti Imran Shaikh i bëri thirrje komunitetit të kontribuojë përmes donacioneve, punës dhe aftësive për të mbështetur ndërtimin e këtyre objekteve shtesë.
Qëllimi është krijimi i një kompleksi që plotëson nevojat fetare të komunitetit dhe ofron shërbime thelbësore për mirëqenien e shoqërisë.
Xhamia do të ndërtohet nga Fondacioni Kulturor Indo-Islamik Trust në tokën e ndarë në fshatin Dhannipur, afërsisht 22 km larg vendndodhjes origjinale të Xhamisë Babri.
Zufar Farooqi, kryetar i Bordit Qendror të Vakëfeve Suni të UP-së, shprehu entuziazëm për dizajnin e ri, duke komentuar pamjen e tij elegante tradicionale.
Një fushatë për mbledhjen e fondeve për më shumë se 300 crore është vendosur për ndërtimin e xhamisë dhe objekteve të tjera
Ndërtimi do të fillojë menjëherë sapo të përfundojë mbledhja e fondeve, duke kontribuar në krijimin e një prej xhamive më të bukura në botë që do të shënojë historinë.