Sytë na ndihmojnë të ëndërrojmë

Jo rrallëherë njerëzit zhyten në mendime, apo mendja u fluturon tjetërkund, larg realitetit në ndjekje të një ëndrre me sy të hapur.

Në këto momente gjithçka rreth nesh errësohet dhe shpesh herë harrojmë apo e kemi të vështirë të kuptojmë realitetin në të cilin ndodhemi. Sipas një grupi shkencëtarësh, ata që na fshehin nga realiteti duke na futur në një botë të pavetëdijes, janë sytë.

Në studimin e publikuar në “Psychological Science” tregohet se kur mendja udhëton, sytë krijojnë një lloj barriere duke na ndarë nga bota e jashtme. Qepallat e syve i rrahim më shpesh se zakonisht dhe në disa pjesë të trurit aktiviteti reduktohet. /koha/


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Pak, por e vazhdueshme