Ndihma e KBI në Gjakovë troket në dyert e nevojtarëve

Këshilli i Bashkësisë Islame në bashkëpunim me Diyaneti turk ka bërë shpërndarjen e mishit të kurbanit për nevojtarët e komunës së Gjakovës

Më 15.10.2013, e marte, është shpërndarë mish kurbani nga Diyaneti turk në institutin e hifzit të Kur`anit.
Në bashkëpunim me kryeimamin e KBI të Gjakovës, është bërë edhe shpërndarja e mishit – 86 kese tek disa kategori, e prej tyre 20 kese dëshmorëve të qytetit, 22 kese fshatit Skivjan, 15 kese OJQ Amenigo Ternipe, 10 kese “Hendikos” KBIGJ 10 kese dhe të tjerat të varfërve dhe nevojtarëve të ndryshëm.
Shrytezoj rastin që t`i falëneroj të gjithë ata bamirës që dhanë dhe ndihmuan në këtë aktivitet human që është mirëpritur nga ana jonë.

Edhe më 17.10.2013, e enjte, është shpërndarë mishi i kurbanit në Medresenë e Madhe-Institutin e hifzit në kuadër të Këshillit të Bashkësisë Islame të Gjakovës.

Ky mish në vlerë 1500 kg gjegjësisht 300 kese nga Medreseja Alaudin e Prishtinës iu është dhuruar të varfërve, skamnorëve, jetimëve dhe të varfërve të komunës sonë.

Falënderohen të gjithë ata kontribuues dhe dhurues të komunës sonë që dhanë një sakrificë për të gëzuar vëllezërit tanë besimtarë në sofrën e bajramit.

Mbesim me shpresë që kjo ndihmë në të ardhmen të shtohet edhe më shumë.












Përgatiti: Visar Koshi


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Program fetar dedikuar ardhjes së Muhamedit a.s. si mëshirë për botën