Mjekësi, zbulohet antitrupi universal i gripit

Gjendet në trupin e njeriut antitrupi universal që arrin te mposhtë të gjithë viruset e gripit në qarkullim, madje edhe ata më të frikshmit.

Studimi është udhëhequr nga shkencëtari Yoshihiro Kawaoka i Univetsitetit Wisconsin-Madison.

Antitrupi natyror i testuar tek minjtë rëzulton premtues në luftën kundër gripit dhe mund të jetë shumë i vlefshëm për shoqëritë farmaceutike të cilat mund të prodhojnë ilace pasi sot në qarkullim ka shumë pak të tilla që mund të eleminojnë gripin nga trupi i njeriut. /tch/


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Pak, por e vazhdueshme