Dalai Lama: “Terroristët muslimanë” është një term i gabuar

Udhëheqësi shpirtëror i Tibetit, Dalai Lama fuqishëm i kundërshtoi termat si “terroristët muslimanë”, duke thënë se ai ndihet jashtëzakonisht ‘i pakëndshëm’ nga ” një përdorim i tillë.

Ai përsëriti mosmiratimin e tij të fortë të termave si “terroristët muslimanë”, duke thënë se ndihet jashtëzakonisht “i pakëndshëm nga ”përdorim i tillë i gabuar. “Përdorimi i termave të tilla (si terroristët muslimanë) është i gabuar dhe unë ndjehen i parehatshëm.

Muslimanët janë pasues të vërtetë të Islamit të cilët ndjekin Kur’anin seriozisht dhe sinqerisht“, tha Dalai Lama, me rastin e shënimt të Jubileut të Artë të ”The Dainik Asom“, raportoi gazeta The Economic Times. Laureati Nobel shprehu neverin e tij ndaj terminologjisë negative, të komuniteteve specifike, ndërsa ishte duke folur në një rast jubilar të përvjetorit të grupit ‘The Assam Tribune’.

Ai kritikoi gjithashtu budistët në Birmani që po i dëmtojnë muslimanët. Sipas tij këto gjëra janë duke i bërë disa individë të cilët i quajti "elemene të djallëzuara". Ai thotë se të tillë ka në të gjitha komunitetet, por ata nuk e përfaqësojnë gjithë komunitetin dhe traditat e tyre.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Islam Gjakova.net e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.