Shkencë

Një pajisje e re, si orë dore mund të masë ekspozimin ndaj rrezeve ultravioletë UV dhe t’u tregojë përdoruesve se kur mund të digjen nga dielli, duke i përgatitur ata të marrin masa.

Ka një pajisje që mund të karikojë telefonin tuaj 92% më shpejt. Për të gjithë ne që nuk kemi në dispozicion tre orë për të lënë në karikim telefonat tanë.

Shkencëtarët gjermanë kanë zbuluar se nga shikimi i tepërt i filmave pornografikë meshkujt marrosen

Google Glass janë syzet më të çuditshme që janë parë ndonjëherë dhe çdokush do të donte t’i provonte ato, vetëm se duhet të kesh të paktën 1,500 dollarë në llogari bankare.

Shkencëtarët kanë paralajmëruar se shkatërrimi i kolonive të bletëve mund të krijojë një krizë tek fermerët, por arsyeja pse këto koloni janë prekur rëndë ka mbetur prej kohësh një mister.

Shërbimet e Google, si Gmail, Docs, Search, etj, janë të shpejta dhe efikase, edhe pse i vetmi problem është se ato funksionojnë vetëm me anë të internetit. Kjo do të thotë se, nëse nuk keni lidhje interneti ose valë, ju nuk do të jeni në gjendje të përdorni këto shërbime, derisa të vijë sërish lidhja e internetit.

Skype ka prezantuar opsionin për video thirrje grupore pa pagesë për platformat si Windows desktop, OS X, dhe Xbox One, ndërsa ka premtuar se në të ardhmen thirrjet grupore do të jenë falas edhe në platformat tjera.

Facebook ka zbuluar një veçori të re të quajtur ‘Nearby Friends’ që ju ndihmon të zbuloni miqtë që janë afër jush.

Hunda jonë është më e ndjeshme sesa sytë dhe veshët, të paktën sipas hulumtimit të fundit mbi nuhatjen.

"Jo, Jo! Nëse ai nuk ndalon, Ne do ta kapim prej ballukeve. Balluke gënjeshtare dhe mëkatare." (El Alek 15-16)

Ora e organeve ekziston dhe praktikohet në Mjekësinë popullore kineze qysh para 3000 viteve. Ata kanë gjetur, analizuar dhe janë shëruar në bazë të këtyre të dhënave me shumë sukses. Kjo vërtetohet edhe ditëve të sotme kohë pas kohe: Organet e brendshme të trupit tonë nuk punojnë në çdo orë të ditës me të njëjtin intensitet.

Frika është një mekanizëm i rëndësishëm për të na mbajtur të sigurt, por në një botë ku disa situata dhe vende mund të na bëjnë të ndjehemi të frikësuar në çast, një mënyrë për të larguar ndjenjat e frikshme mund të bëjë jetën e përditshme më të këndshme.

Për herë të parë, shkencëtarët kanë prodhuar mushkëri njerëzore në kushte laboratorike, një hap i jashtëzakonshëm përpara në mjekësinë rigjeneruese, por një avancim që me shumë gjasa nuk do t’i ndihmojë pacientët edhe për shumë vite të tjera.

Profeti Muhamed (a.s) ka thënë: “Nëse dëgjon një gjel duke kënduar atëherë lute Zotin për begatitë e tij. Sepse ato (gjelat e fushës) shohin Engjëjt. Ndërsa kur dëgjoni një gomar duke pëllitur atëherë kërkoni mbrojtje nga Allahu i Madhëruar sepse ato (gomarët) shohin djajtë”.

Pejgamberi (paqja e Allahut qoftë mbi të) na ka porositur që ujin ta pimë ulur e jo në këmbë.

Fjala "gjen" ka shumë kuptime, por në thelb, gjeni është një udhëzim që i jepet trupit tuaj për mënyrën e funksionimit.

Shkencëtarët e Koresë së Jugut, thonë se së shpejti do të jetë i mundur shërimi i kancerit me nanorobotë, që janë shumë më efikas dhe më pak të dëmshëm sesa kimioterapitë e ndryshme.

Shkencëtarët kanë paralajmëruar se bota rrezikohet nga shpërthimi i një supervullkani.

Sipas të gjitha gjasave deri në vitin 2100 planeti Tokë do të jetë më i ngrohtë për katër gradë Celsius, tregon hulumtimi më i ri shkencor për ndryshimet klimatike.

All-llahu i Madhërishëm thotë: