Aktualitete

Me shqetësim të thellë kemi ndjekur veprimet e drejtësisë ndërkombëtare ndaj presidentit të vendit, z. Hashim Thaçit dhe udhëheqësve të tjerë të UÇK-së

Në mbledhjen e mbajtur me datë 29 korrik 2020, Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës ka emëruar Fadil Hasanin si drejtor të medresesë së mesme “Alauddin” në Prishtinë

Në këtë kohë pandemie më shumë se çdo herë tjetër familjet nevojtare kanë nevojë për mbështetje.

Kryetari i Bashkësisë̈ Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, ka pranuar mesazh urimi me rastin e festës së Kurban Bajramit nga Sekretari Gjeneral i Ligës së Botës Islame, dr. Muhamed Abdul Kerim Al Isa.

Sot, në moshën 71 vjeçare ka ndërruar jetë ish myezini i nderuar, Haxhi Halil Dula, i cili shërbeu në Xhaminë Sefa 2 që nga ndërtimi i saj, për çfarë edhe i është dorëzuar mirënjohja e Këshillit.

Ka vazhduar edhe sot shpërndarja e mishit nga therja e kurbanëve që është bërë gjatë ditëve të Kurban Bajramit në Kosovës.

Myftiu i Kosovës Naim ef. Tërnava ka reaguar për tragjedinë që ndodhi dje në në portin e Bejrutit, ku humbën jetën dhe u plagosën shumë persona.

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës sikur herëve tjera edhe këtë vit ka bërë organizimin dhe therjen e kurbaneve për festën e Kurban Bajramit.

Filloi therja e kurbanëve nën organizimin e BIK-ut, inspektorët e AUV-it të kënaqur me shërbimet

Sot është festa e Kurban Bajramit. Myslimanët e tërë botës e shënojnë këtë festë me adhurim, lutje, tekbire e salavate. Festa e Kurban Bajramit sivjet në Kosovë është festuar në rrethana tepër të veçanta.

Myftiu Naim ef. Tërnava shkëmben telegrame urime për festen e Kurban Bajrami

Myftiu Tërnava pranoi dekoratën “Urdhri i Pavarësisë” nga presidenti Hashim Thaçi

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myfitu Naim ef. Tërnava, priti në takim presidentin e Kosovës, Hashim Thaçin në prag të festës së Kurban Bajramit.

Myftiu Tërnava priti në takim kryeministrin Avdullah Hoti

Me emrin e Allahut të Mëshirshëm, Mëshirëplotë

Pezullohet falja e namazit të Kurban Bajramit, faljet dhe ritet në të gjitha xhamitë e Kosovës për 10 ditë

Bashkësia Islame e Kosovës në koordinim me “Shoqatën Bëmirëse Bereqeti” përmes aksionit “Dhurata e Bajramit”, ka siguruar rreth 15 mijë dhurata për fëmijë.

Ministri i Shëndetësisë Armend Zemaj është pritur sot në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës (BIK), nga Myftiu Naim Tërnava.

Myftiu i Republikës së Kosovës Naim ef. Tërnava është takuar sot me presidentin e vendit Hashim Thaçin.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava ka vizituar kryeministrin e Republikës së Kosovës, Avdullah Hotin

Video

APEL PËR NDIHMË për familjen 6 anëtarëshe nga Demjani, Gjakovë

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!