Aktualitete

Kryesia e Bashkësisë Islame e Republikës së Kosovës, në mbledhjen e saj të mbajtur dje, ka certifikuar anëtarët dhe ka emëruar Kryetarin e Këshillit të Bashkësisë Islame të Gjakovës për mandatin e ardhshëm 2024-2028

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, ka mbajtur sot mbledhjen e rregullt të saj, të cilën e hapi dhe e kryesoi Myftiu Naim ef. Tërnava.

Një lagje e fshatit Osek të komunës së Gjakovës për një kohë të gjatë kishte mungesë të ujit, si pasojë ishin pezulluar punimet në ndërtimin e shtëpisë që Shoqata Humanitare Bamirëse “Bereqeti” e cila funksionon në kuadër të Këshillit të Bashkësisë Islame në Gjakovë, kishte filluar për familjen Sylaj katër antarëshe.

Drejtoria e Financave në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës, ka mbajtur sot mbledhje me arkëtarët e këshillave dhe institucioneve të Bashkësisë Islame të Kosovës.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, ka parë nga afër punimet në ndërtimin e Xhamisë Qendrore në Prishtinë, ku edhe është betonuar një pjesë e pllakës së kësaj xhamie.

Aktivistja Mihana Goga-Bekteshi, të enjtën vizitoi qytetin e Mitrovicës, ku u takua me shumë qyetarët me të cilët bashkëbisedoj rreth kësaj reviste.

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, konkretisht Drejtoria për Veprimtari Botuese, po përgatit “Bibliotekën familjare”. Ky projekt do të përfshijë disa libra-doracakë tematikë për besimin dhe detyrimet kryesore të fesë islame.

Mbrëmë, pas namazit të jacisë në Xhaminë e Hadumit, Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjakovë organizoi program fetar me rastin e përkujtimit të Natës së Israsë dhe Miraxhit.

Kjo marrëveshje ka për qëllim realizimin e shpërndarjes së mbi 8000 pakove ushqimore në të gjitha qendrat e Kosovës. Ky projekt do të realizohet nëpërmjet Shoqatës Humanitare Bamirëse "Bereqeti", dhe pritet që të realizohet në prag të muajit të bekuar Ramazan.

Kryeimami i Bashkësisë Islame të Kosovës, Vedat ef. Sahiti, gjatë vizitës së tij zyrtare në Ankara të Turqisë, u mirëprit në takim nga kryetari i Akademisë së Dijanetit, doc. dr. Enver Osman Kaan.

Departamenti i Gruas pranë Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës shënoi 1 Shkurtin, Ditën Ndërkombëtare të Mbulesës.

Kryeimami i Bashkësisë Islame të Kosovës, Vedat ef. Sahiti, vizitoi Drejtorinë e Përgjithshme të Vakëfeve në Ankara të Turqisë, në të cilën u prit nga drejtori i përgjithshëm, z. Sinan Aksu.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, ka pritur sot në takim drejtorin e organizatës “Qatar Charity”, z. Esam Dabab.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, ka pritur sot në takim ambasadorin e Austrisë në Kosovë, z. Georg Schnetzer.

Kam nderin dhe kënaqësinë e veçantë që në emër të Bashkësisë Islame të Kosovës, në emër të institucioneve të saj dhe në emrin tim personal, të përgëzoj e të uroj z. Talat Xhaferi, me rastin e zgjedhjes si kryeministër i Republikës së Maqedonisë së Veriut, duke i uruar suksese e mbarësi për mandatin që sot e mori nga kuvendarët e Parlamentit të Maqedonisë së Veriut.

Kryeimami i Bashkësisë Islame të Kosovës, Vedat ef.Sahiti, priti në takim koordinatoren e Agjencisë Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim në Kosovë (TIKA), znj. Fulya Aslan.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, ka pritur sot në takim shefen e UNMIK-ut, znj. Caroline Ziadeh.

Sot, më 24.01.2024, në ambientet e Medresesë së Madhe në Gjakovë, me fillim pune në ora 10:00, u mbajt Kuvendi Zgjedhor për zgjedhjen anëtarëve të Këshillit të Bashkësisë Islame të Gjakovës, për mandatin e ardhshëm katër vjeçar, 2024-2028

Në amfiteatrin e medresesë “Mehmed Fatih” në Tuz të Malit të Zi, u organizua aktiviteti i promovimit të revistës “Dituria Islame”.

Kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame të Gjakovës, Dr. Valon Myrta, me bashkëpunëtorë priti sot në takim ambasadorin e Turqisë z. Sabri Tunc Angili.