Artikuj

Për nder të përvjetorit të pavarësisë së Kosovës Unioni i studentëve të FSI-së hap ekspozitë me punime të realizuara nga studentët.

“Babë deri më sonte kamë qenë djali yti, sonte e mbrapa jam djalë i Kosovës”

Fakulteti i Studimeve Islame ka organizuar sot program për vlerën dhe rëndësinë e gjuhës arabe. Studentët me këtë aktivitet synuan të përçojnë një mesazh për gjuhen arabe në përgatitjen profesionale.

Rrëfimi i nënës së Selim Selimit, medresantit të vitit të tretë për vendosmërinë dhe trimërinë e tij për çlirimin e Kosovës.

Në prag të festës së 28 Nëntorit, ditës së flamurit kombëtar, Medreseja Alauddin në Prishtinë organizoi program të larmishëm për të shënuar këtë ngjarje historike.

E nderuara znj. Maloku, fillimisht ju urojmë për arritjet e sukseset tuaja në avancimin tuaj profesional, njëherësh shprehim kënaqësinë që të jeni pjesë e intervistës për revistën e përmuajshme “Dituria Islame”.

Është botuar numri i parë i revistës "Studime" e cila vjen në kuadër të Instituti për Hulumtime dhe Studime Islame.

Ka përfunduar aktiviteti tre ditor, i nisur për nder të ditëlindjes së Muhammedit a.s., i cili kishte për qëllim prezantimin e përmbajtjes së revistës Dituria Islame nëpër bizneset e Prishtinës.

Familja Hasi dhe Gutaj nga Gjakova po presin me padurim të sistemohen në shtëpitë e tyre

Besimtarë të shumtë myslimanë në gjithë territorin e Kosovës i janë bashkuar organizimit të Bashkësisë Islame të Kosovës për therjen e kurbanëve.

Shoqata Humanitare “Bereqeti” po vazhdon edhe më tutje të jetë pranë familjeve në nevojë, me shpërndarjen e pakove ushqimore për rastet sociale të mbështetura nga Qeveria e Kosovës në kuadër të rimëkëmbjes ekonomike.

15 nxënëse të Medresesë “Alauddin” në Prishtinë në fund të këtij viti shkollor kanë memorizuar me sukses dy xhuze të Kuranit.

Shtëpia botuese “Dituria Islame” prezantohet me 15 tituj të ri në Panairin e 22 të librit në Prishtinë

Drejtoria e Vakëfeve të Turqisë përmes shoqatës Bëmirëse “Bereqeti” ndihmon familjet nevojtare në Kosovë me 5 mijë pako ushqimore.

Në kuadër të masës 3.4 të Pakos së Ringjalljes Ekonomike, Shoqata Bëmirëse “Bereqeti” ka përfituar nga Qeveria e Kosovës 7900 pako ushqimore, për t’iu dalë në ndihmë familjeve në nevojë

Shoqata Humanitare “Bereqeti”, dega në Gjakovë ka siguruar banim të përkohshëm për familjen gjashtë anëtarëshe, Thaqi

Afër 130 nxënës të Medresesë “Alauddin” në Prishtinë me sukses të plotë kanë përfunduar vitin e fundit të edukimit dhe arsimimit në këtë shkollë.

Kryeimami i Bashkësisë Islame të Kosovës (BIK), Vedat ef. Sahiti, ka kërkuar nga institucionet e Kosovës që ta rishikojnë Projekt-kodin e ri Civil.

Me iniciativë të shoqatës “Bereqeti” dega në Gjakovë, e përfaqësuar nga koordinatori Abdurrahman ef.Bejtullahu, dhe ndihmën e shumë donatorëve familja Byci nga Gjakova bëhet me shtëpi të re.