Artikuj

Këshilli i Bashkësisë Islame të Kosovës në Prishtinë, në bashkëpunim me Qendrën Kombëtare të Kosovës për Transfuzionin e Gjakut, ka organizuar gjatë ditës së sotme aksionin vullnetar për dhurimin e Gjakut në xhaminë e madhe në Prishtinë.

Biblioteka e vjetër mbi 100 vjeçare, e ish-myftiut të Shkodrës dhe Kosovës, Salih Myftiut, që nga sot është dorëzuar në Bashkësinë Islame të Kosovës, gjegjësisht në Institutin për Hulumtime dhe Studime Islame.

Vizita e Ministrit të Çështjeve Islame Dr. Abdulatif Al-Shejh, në Kosovë u realizuar me kërkesë të oborrit mbretëror

Përgatiti: Prim.dr.med.sc. Ali F. Iljazi

Falë angazhimit të pakursyer të Shoqatës Humanitare Bereqeti, dega në Gjakovë dhe donatorëve shtëpia e vjetër e familjes Byci është rrënuar dhe në vend të saj do të ndërtohet një shtëpi e re.

Deri tek xhamia vjen me ndihmën e shkopit, por ndryshe nga kjo Gazmend Toplica nga Prishtina nuka ka nevojë pë leximin e Kuranit.

Dëshira për të lexuar Librin e Zoti për të ishte vetëm një ëndërr, kjo pasi Jasmin Maksuti lindi pothuajse i verbër, ndërsa me kalimin e kohës i riu nga Prizreni e humbi tërësisht aftësinë për të parë.

10 muaj jetë në qiell të hapur e me vështirësi të shumta, familja Ibrahimi tashmë do të kenë një kulm mbi kokë pas iniciativës së shoqatës “Bereqeti”.

Ndiqeni një biografi të shkurtë dhe mesazhet ngushëlluese për vdekjen e Dr. Rexhep Bojës

Menjëherë pas faljes së Namazit të Bajramit, Bashkësia Islame e Kosovës, ka filluar therjen e organizuar të kurbanëve.

Besimtarët myslimanë edhe këtë vit kanë filluar me kryerjen e obligimit për therjen e kurbanit.
Ky obligim ka filluar të kryhet nga besimtarët përmes Bashkësisë Islame të Kosovës e cila edhe këtë herë, tashmë siç është bërë traditë, po bënë therjen e organizuar të kurbanëve.
Besimtarët thonë se përmes therjes së kurbanit duke kryer këtë obligim, duan t’i ndihmojnë medresantët dhe familjet nevojtare.

Shtatori i vitit 2021, shënon 70 vjetorin e themelimit të Medresesë “Alauaddin” në Prishtinë.

Fakulteti i Studimeve Islame, që nga sot ka hapur konkurs për pranimin e studentëve të ri të nivelit bachelor në këtë fakultet.

Pesë nxënës të Institutit të Hifzit – Medresesë së Madhe në Gjakovë, kanë përfunduar me sukses memorizimin e kuranit përmendësh, duke u graduar hafëz të kuranit.

16 nxënëse në Prishtinë, ku pothuajse të gjitha të shtyrë në moshë, kanë përfunduar me sukses leximin e Kuranit në gjuhën origjinale.

Sylbije Sahiti nga fshati Babush i Muhaxherëve merret me kultivimin e bimëve të ndryshme, përfshirë edhe ato shëruese.

Ishte viti 1997, kur Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës vendosi që në kuadër të Medresesë “Alauddin” të hapen edhe dy paralele për vajza.

Me praninën e Kryetarit të Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiut Naim ef. Tërnava, imamëve dhe besimtarëve të shumtë është përuruar xhamia e re në qytetin e Podujevës.

Xhamia e fshatit Banullë në Lipjan ka organizuar këtë të premte aksionin për dhurimin e gjakut.